anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 55 Xf 9005

profile.country.PL.title
Przemek40Ldz
Poszukiwacz

Sony 55 Xf 9005

Witam. Mam taki problem ze TV dwa razy się zawiesił i pilot przestał reagować na włączenie. Jedynie wyłączenie z prądu pomogło. Czy ktoś z was miał podobne objawy i jak sobie z tym poradzić. Pozdro

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

czy po odłączeniu i ponownym podłączeniu TV do zasilania problem pojawił się ponownie?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
markula95
Poszukiwacz

profile.country.PL.title
Przemek40Ldz
Poszukiwacz

Tak dwa razy tak się stalo

profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

Mam podobny problem. Po kilku tygodniach tv zaczaął mieć problemy z włączaniem (brak reakcji na pilot i włącznik na tv), pomaga wyłącznie wyciągnięcie wtyczki. Raz da się go ponownie uruchomić po 10 min innym razem na drugi dzień. Potrafi się w losowych momentach wyłączyć. Dodatkowo na ekranie pojawiają się kolorowe poziome linie.

Tv jest aktualnie 3ci raz w serwisie, aktualnie od 21.02!! Po drugiej "naprawie" wrócił z adnotacją, że serwis nie potwierdza zgłaszanych usterek. Wmawiają mi, że wydaje mi się, że coś podpiąłem pod hdmi (używam tylko wejścia antenowego), ostatnio sugerowali, że mam problem z napięciem w gniazdku. Specjalnie od brata pożyczyłem ten sam model, działał przez 2 tygodnie bez żadnych problemów.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@raddek1 zgłosiłem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:

Po odłączeniu i ponownym podłączeniu przewodu zasilania telewizora, telewizor może przez chwilę nie być w stanie włączyć się pomimo naciskania przycisku zasilania na pilocie lub telewizorze. Dzieje się tak, ponieważ inicjalizacja systemu wymaga nieco czasu. Zaczekaj około 10–20 sekund i spróbuj ponownie.

Jeśli problemy nadal występują klient powinien odłączyć wszelkie urządzenia zewnętrzne od telewizora (także kartę CI+) i przetestować czy wtedy działa wszystko w porządku.

Pozdrawiam