Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam taki problem ze TV dwa razy się zawiesił i pilot przestał reagować na włączenie. Jedynie wyłączenie z prądu pomogło. Czy ktoś z was miał podobne objawy i jak sobie z tym poradzić. Pozdro
Witam,
czy po odłączeniu i ponownym podłączeniu TV do zasilania problem pojawił się ponownie?
Pozdrawiam
Tak dwa razy tak się stalo
Mam podobny problem. Po kilku tygodniach tv zaczaął mieć problemy z włączaniem (brak reakcji na pilot i włącznik na tv), pomaga wyłącznie wyciągnięcie wtyczki. Raz da się go ponownie uruchomić po 10 min innym razem na drugi dzień. Potrafi się w losowych momentach wyłączyć. Dodatkowo na ekranie pojawiają się kolorowe poziome linie.
Tv jest aktualnie 3ci raz w serwisie, aktualnie od 21.02!! Po drugiej "naprawie" wrócił z adnotacją, że serwis nie potwierdza zgłaszanych usterek. Wmawiają mi, że wydaje mi się, że coś podpiąłem pod hdmi (używam tylko wejścia antenowego), ostatnio sugerowali, że mam problem z napięciem w gniazdku. Specjalnie od brata pożyczyłem ten sam model, działał przez 2 tygodnie bez żadnych problemów.
Witam,
@raddek1 zgłosiłem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Po odłączeniu i ponownym podłączeniu przewodu zasilania telewizora, telewizor może przez chwilę nie być w stanie włączyć się pomimo naciskania przycisku zasilania na pilocie lub telewizorze. Dzieje się tak, ponieważ inicjalizacja systemu wymaga nieco czasu. Zaczekaj około 10–20 sekund i spróbuj ponownie.
Jeśli problemy nadal występują klient powinien odłączyć wszelkie urządzenia zewnętrzne od telewizora (także kartę CI+) i przetestować czy wtedy działa wszystko w porządku.
Pozdrawiam