Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam TV Sony Bravia KD 55X8509C oraz super słuchawki z których jestem bardzo zadowolony model
Sennheiser MM550-X Travel Bluetooth
probowałem je podpiać przez bluetooth ale bez pozytywnego efektu.
czy wiecie jak je mozna podłaczyc- moze jakis transmiter?
Pozdrawiam
Mam też super słuchawki Sony MDR1RBT i niestety brak wsparcia po bluetooth choć profile są. Sony ludzie chcą na takim super tv słuchać dźwięku przez bluetooth, dodajcie to wsparcie w sofcie.
Czyli m rozumie rozumie nic takie jak transmiter czy soft mi nie da?
Jeżeli posiadasz taki transmiter to próbuj. Raczej nic nie wybuchnie 🙂 a rozwiązaniem podziel się tu. Ja rozumiem że Twojej firmy może nie łapać BT (choć bt to bt) ale słuchawek Sony to masakra dla firmy. Przecież ludzie mają smarty i tabl, wiedzą że Google daje czystego andka do np Sony,a programiści Sony układają soft pod urządzenie. Ewidentnie wina Sony a nie androida że nie ma wsparcia.
Czy nie nie nie ich podlaczyc- to bardzo smutne że kupując tv za kilka tyskow zl nie można podłączyć do słuchawek które działają na tel sonym, laptopie vaio a na tv już nie- dziwne
Witam,
Możesz zakupić nadajnik (transmitter) bluetooth i podłączyc go do wejścia słuchawkowego TV. Sam korzystam z takiego rozwiązania. Jeśli zależy Ci by nie było opóznienia między dźwiękiem a obrazem użyj nadajnika z kodekiem aptX LowLatency. Oczywiście aby wykorzystać aptX LL słuchawki muszą go tez obsługiwać. Nie znaczy to, że nie będą działac z tym nadajnikiem, jedynie nie wykorzystają go w pełni.
Pozdrawiam
znalazłem takie cos-
Sennheiser BTD 500 USB (Transmiter Bluetooth - USB)
jest dedykowane pod moje sluchawki Sennheiser - tylko czy TV SONY na to pozwoli??
myslicie ze warto???
Witam,
Jesli TV nie ma sterowników to nie zadziała.
Pozdrawiam
Zamówiłem 2 adaptery usb BTD 500 oraz BTD 800- na test- moze cos to pomoże.
A jak tv nie ma sterowników to jak je zaktualizować??
kup sobie inny tv - z moim 5 letnim lg działają wszystkie słuchawki bluetooth (mam 2) a z moim rocznym sony żadna. Pani na infolini poinformowała mnie, że bluetooth jest jednostronny o czym sony wyraźnie informuje (gdzie nie wiem)? 🙂 cokolwiek to znaczy