Podziel się wrażeniami!
Witam. Chciałbym zapytać o o ustawienia obrazu w telewizorze. Problem występuje przy ciemnych scenach i najlepiej to widać gdy pojawiają się napisy (film z napisami). Ciemny ekran rozjaśnia się w całości i jest jakby zamglony. Także występuje to gdy w ciemnej scenie na ekranie pojawi się zapalona świeca lub pochodnia. Nawet gdy zmieniam głośność i pojawi się jasny pasek głośności na ekranie, zjawisko to występuje. Przy napisach ekran praktycznie cały czas miga przy ciemnych scenach (np.filmy hd z napisami z Netflix). Czytałem na forum, że takie objawy ma więcej użytkowników telewizorów Sony. Próbowałem różnych zalecanych ustawień obrazu ale efekt dalej występuje. W różnych ustawieniach z różną intensywnością. Czy firma Sony znalazła jakieś rozwiązanie tego problemu
Witam,
Proponuję kontakt z supportem Sony:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Emai
Pozdrawiam
Przed kontaktem z Sony proponuję kontakt z Netflix i dowiedzieć się jaki format napisów stosują? Też to czasem zauważam ale bardzo rzadko. Wyłącz czujnik światła w ust obrazu.
Ten objaw występuje także jak zmieniam głośność lub na ciemniejszym ekranie pojawi sie jasny punkt (świeca, pochodnia). Także to nie jest problem z formatem napisów. Sony uważa, że jest to normalny objaw w tych telewizorach. Dla mnie jest to bardzo dziwne stanowisko serwisu.