Podziel się wrażeniami!
Witam,
myslalem że HDR będzie dostępny bez dodatkowych ustawień a tu tylko YUV 420. 2160p RGB jest nieaktywne. Kabel na pewno spełnia wymagania. Ciężko skorzystać z porady dostępnej w dziale pomocy sony ponieważ w Android 8 nie widzę ustawienia dla wejść zewnętrznych. Możecie wesprzeć poradą? Przeszukałem cały Internet, nikt o tym nie pisze.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Obsługa Ultra HD z HDR w Android 8.0 wymaga zmiany konfiguracji portów HDMI. Zrobimy to w zakładce (uwaga!) Ustawienia -> Oglądanie telewizji -> Format Sygnału HDMI. Należy wybrać „Ulepszony format”. Przy tym ustawieniu możemy stracić fonię na niektórych źródłach, dlatego producent pozostawił także opcję kompatybilną
Obsługa Ultra HD z HDR w Android 8.0 wymaga zmiany konfiguracji portów HDMI. Zrobimy to w zakładce (uwaga!) Ustawienia -> Oglądanie telewizji -> Format Sygnału HDMI. Należy wybrać „Ulepszony format”. Przy tym ustawieniu możemy stracić fonię na niektórych źródłach, dlatego producent pozostawił także opcję kompatybilną
A ja się tyle tego naszukałem. Wielkie dzięki. Powinni zaktualizować helpa. Pozdrawiam.
Dziękujemy za sugestie. Przekażemy ją dalej.
Pozdrawiam,
Barbara_K