Podziel się wrażeniami!
Witam. Kupiłem TV Sony XR-65X94J . Mam dwa problemy, ogólnie przesiadłem się KD65XF7005 i porównując te dwa modele wydaje mi się że na KD obraz był bardziej wyraźniejszy a w XR taki trochę rozmazany czy to kwestia kalibracji?? a kolejny temat to zaciemniony obraz w rogach to wada modelu czy mojej sztuki ? dzięki
To wada modelu miałem x95j i był ten sam problem tu na forum też jest tego sporo.
To nie ma co reklamować? A sklep też pewnie nie wymieni na inny egzemplarz?
Nie ma co się szarpać te telewizory po prostu tak mają oto odpowiedź sony centre
Na zdjęciu może aż tak tego nie widać bo telefon tego nie uchwycił ale te rogi zachodzą tak nawet na 5cm i przy scenach gdzie jest jasne tło to jest to widoczne. I Sony takie coś dopuszcza?? mam w domu stary marketowy TV i nie ma czegoś takiego
Bo nie jest full Aray Led.
Czyli to co na zdjęciu to mówisz że norma w tym modelu bo jest full Aray Led. Czyli rozumiem że mogę wymienić na gorszą sztukę ?
W telewizorach Led to zawsze loteria jeśli chcesz wziąć w niej udział to nikt cie nie powstrzyma ale moim zdaniem tak długo jak nie chcesz zmienić producenta telewizora nie ma to większego sensu....po prostu ciesz się nowym tv :).
mam taki sam efekt w TV KD-75XH9505, reklamowalem i oczywiscie napisali ze ten typ tak ma, a przeciez jest to full array.
I właśnie dlatego ich zdaniem tak ma że jest full aray led.