anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

Dzień dobry, proszę o pomoc, mianowicie po miesiącu urzytkowania telewizor nie chcę się włączyć, załączy tylko poprzez wyjęcie wtyczki z kontaktu , miękki reset  na początku 1 dzień lub 2 . Pomogło reset twardy do fabrycznego stanu  ale po 2 tygodniach znowu brak kontaktu z telewizorem,to były sugestie resetu fabrycznego serwisu, telewizor sony kd-55xf9005 . Co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Jacek 

75 ODPOW. 75
profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

zgłoś usterkę w serwisie, nagraj filmik jak próbujesz włączyć pilotem i guzikiem na tv.

Mój od soboty w serwisie czeka na części. Trochę przeraża posiadanie miesięcznego naprawianego tv. Jakość aktualnych produktów Sony mocno poszła w dół.

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Długo czekałeś na przyjazd servisu, nie ja go zostawie w takim stanie nieczynnym do przyjazdu servisanta, tak będzie najlepiej . 

profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

W ub. czwartek zgłosiłem, w piatek był kontakt telefoniczny a w sobotę odebrali tv, od poniedziałku info, że czekają na części.

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Daj znać po wszystkim. 

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Proszę o podpowiedź  jak można przeinstalować androida, czasem może to też poprawić błędy  ale nie chce puścić instalacji ponieważ  system aktualny brak możliwości instalacji  naciśnij ok, tylko taka opcja. 

profile.country.PL.title
micihol
Użytkownik

A korzystasz z modułu CI w tym TV, czy jest podłączony do dekodera?

Czasem moduły CI powodują dziwne zachowanie telewizora. Do tego, skoro reset fabryczny pomaga, to znaczy, że problem raczej leży w sposobie użytkownia, a nie w samym sprzęcie. Doinstalowujesz jakieś aplikacje po resecie, czy zostawiasz "jak jest" i mimo tego problem powstaje?

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Witaj, nie korzystam z żadnego modułu,tylko dekoder, nic nie instaluje bynajmniej na teraz, właśnie w czoraj znowu brak załączenia, tylko wyjęcie wtyczki pomaga, ale przy okazji zrobiłem hard reset, z tyłu telewizora, teraz jak już to nie pomoże wzywam servis.

⁣Wysłano z BlueMail ​
profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

Spoiler
Wczoraj przywieźli tv z serwisu, wymieniony moduł podczerwieni HIR oraz kontroler obrazu T-Con + aktualizacja oprogramowania. Rozpakowałem, zakodowałem programy, PO KILKU GODZINACH WYŁĄCZYŁ SIĘ :(, tak jak poprzednio nie reaguje na przyciski na pilocie i obudowie tv, trzeba wyciągać wtyczkę żeby odżył. Dziś  zrobiłem ponowne zgłoszenie.
profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

Wczoraj przywieźli tv z serwisu, wymieniony moduł podczerwieni HIR oraz kontroler obrazu T-Con + aktualizacja oprogramowania. Rozpakowałem, zakodowałem programy, PO KILKU GODZINACH WYŁĄCZYŁ SIĘ :(, tak jak poprzednio nie reaguje na przyciski na pilocie i obudowie tv, trzeba wyciągać wtyczkę żeby odżył. Dziś zrobiłem ponowne zgłoszenie.

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

To jakaś totalna lipa, jak można bez testów oddać sprzęt. 3 naprawy i wymiana na nowy, ja 2 dni temu zrobiłem twardy reset, z tyłu telewizora, zobaczymy jak długo pochodzi, nic nie mam zainstalowane, na czysto.

⁣Wysłano z BlueMail ​