anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

Dzień dobry, proszę o pomoc, mianowicie po miesiącu urzytkowania telewizor nie chcę się włączyć, załączy tylko poprzez wyjęcie wtyczki z kontaktu , miękki reset  na początku 1 dzień lub 2 . Pomogło reset twardy do fabrycznego stanu  ale po 2 tygodniach znowu brak kontaktu z telewizorem,to były sugestie resetu fabrycznego serwisu, telewizor sony kd-55xf9005 . Co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Jacek 

75 ODPOW. 75
profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

Jeśli o to chodzi to w trakcie oglądania zdjęć z tv też tak było, nagrałem to nawet.

Poziome linie pojawiają się tylko w momencie ściszania/ zgłaszania i na ułamek sekundy przed wyłączeniem, ale też nie występują cały czas.

A problem z włączeniem losowo, raz się uda raz nie.

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

A może oprogramowanie ma na to wpływ, bo to takie dziwne obiawy, szok telewizor za tyle kasy. 

profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

ma najnowsze (może w tym problem), poza tym jak był w serwisie to go aktualizowali

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@raddek1 Dziś ukazała się nowa aktualizacja v6.6545. Może ona coś pomoże.

profile.country.PL.title
jarrojpl
Użytkownik

Cześć,

W opisie aktualizacji widnieje:

"Poprawiono działanie systemu podczas uruchamiania telewizora"

https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xf90xx_x90xxf-series/kd-55xf9005/downloads/0...

Mój telewizor jest po raz drugi w serwisie. Jeżeli wróci do mnie i problem dalej będzie występował to go zaktualizuję i sprawdzę czy to coś poprawi.

Czy ktoś może sprawdzić czy aktualizacja poprawia pracę jego TV i dać znać na forum?

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Wieczorem sprawdzę zainstaluje dam znać, tylko to tak odrazu nie działa, ale testy pójdą w ruch, 

profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

właśnie próbowałem zrobić aktualizacje, ale dziadostowo nie chciało się włączyć

profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Aktualizacje najlepiej zrobić przez pendrive, zawsze zadziała i można uniknąć błędów przy sciąganiu i potem instalacji. Ciekaw jestem czy aktualizacja w końcu rozwiąże problem.

profile.country.PL.title
raddek1
Użytkownik

tylko telewizor nie chce sie włączyć :slight_smile:

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Ustawienia, system i aktualizacja, a jak nie chce pobrać to ściągnąć na kompa, później na pena i powinno działać.