Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry, proszę o pomoc, mianowicie po miesiącu urzytkowania telewizor nie chcę się włączyć, załączy tylko poprzez wyjęcie wtyczki z kontaktu , miękki reset na początku 1 dzień lub 2 . Pomogło reset twardy do fabrycznego stanu ale po 2 tygodniach znowu brak kontaktu z telewizorem,to były sugestie resetu fabrycznego serwisu, telewizor sony kd-55xf9005 . Co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Jacek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam wszystkich
Czytam wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku iż mając możliwość zwrotu zakupinego tego modelu telewizora , to go jak najszybciej zwrócić do sklepu ( właśnie po raz drugi nie mogę włączyć rano telewizora) ,no chyba że inne rady
Pozdrawiam
Powiem Tobie tak, też to przerabiałem, miękki twardy reset, tak 2 lub 3 razy oczywiście trwało to około 2 miesięcy, i nagle jak by coś się zmieniło, trach i wszystko ok, ale do dziś nie wiem co pomogło, myślę ze twardy reset gdzieś jest opisany tu na forum, nikt z sony nie pomógł nawet nie było zainteresowania, czyli znają przyczynę bubla i nie mogą nic poradzić, powodzenia z twardym, miękki szkoda czasu na niego,
A może twardy reset wygląda tak :
Tak to ten, spróbuj.
A czy ten problem nie został ostatecznie rozwiązany ostatnią aktualizacją oprogramowania do tej serii w tym roku?
Mialem podobne problemy z XE93 i po ostatniej aktualizacji zniknęły bezpowrotnie. Zreszta usunięcie tego błędu było jednym z celi tej aktualizacji.