anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

telewizor Kd-55xf9005 nie włącza się.

Dzień dobry, proszę o pomoc, mianowicie po miesiącu urzytkowania telewizor nie chcę się włączyć, załączy tylko poprzez wyjęcie wtyczki z kontaktu , miękki reset  na początku 1 dzień lub 2 . Pomogło reset twardy do fabrycznego stanu  ale po 2 tygodniach znowu brak kontaktu z telewizorem,to były sugestie resetu fabrycznego serwisu, telewizor sony kd-55xf9005 . Co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Jacek 

75 ODPOW. 75
profile.country.PL.title
jucha30
Poszukiwacz

Witam wszystkich

Czytam wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku iż mając możliwość zwrotu zakupinego tego modelu telewizora , to go jak najszybciej zwrócić do sklepu ( właśnie po raz drugi nie mogę włączyć rano telewizora) ,no chyba że inne rady

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Powiem Tobie tak, też to przerabiałem, miękki twardy reset, tak 2 lub 3 razy oczywiście trwało to około 2 miesięcy, i nagle jak by coś się zmieniło, trach i wszystko ok, ale do dziś nie wiem co pomogło, myślę ze twardy reset gdzieś jest opisany tu na forum, nikt z sony nie pomógł nawet nie było zainteresowania, czyli znają przyczynę bubla i nie mogą nic poradzić, powodzenia z twardym, miękki szkoda czasu na niego, 

profile.country.PL.title
jucha30
Poszukiwacz

profile.country.PL.title
papraga90
Poszukiwacz

Moze to problem gdzieś przy HDMI
Miałem więcej urządzeń to potrafiły się gryźć. Tv ich nie rozróżniał,
dźwięk wysyłał gdzie chciał itp. I często się zawieszał i nie włączał z
pilota.
Puściłem wszystko jednym Hdmi Arc do tv z amplituner a do amplitunera po
hdmi konsola, dekoder, pc i jest ok. Albo zbieg okoliczności...
profile.country.PL.title
legwan1969
Użytkownik

Tak to ten, spróbuj. 

profile.country.PL.title
micihol
Użytkownik

A czy ten problem nie został ostatecznie rozwiązany ostatnią aktualizacją oprogramowania do tej serii w tym roku?

Mialem podobne problemy z XE93 i po ostatniej aktualizacji zniknęły bezpowrotnie. Zreszta usunięcie tego błędu było jednym z celi tej aktualizacji.