anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Timeshift, czy na pewno nie możliwe?

profile.country.PL.title
outlawtno
Użytkownik

Timeshift, czy na pewno nie możliwe?

W jednym z wątków spotkałem się ze stwierdzeniem, że Sony nie doda do Android TV funkcji timeshift bo jest to niemożliwe. Funkcja ta jest dla mnie przydatna i poczułem niesmak, bo skoro kilkuletnie smart tv radza sobie z tym bez problemu, to dlaczego nowoczesny android tv mialby tego nie ogarnąć? 
    Zupełnym przypadkiem zauważyłęm, że funkcja ta jest praktycznie dostępna, a potrzeba jedynie trochę kosmetyki, żeby ułatwić korzystanie z niej. O co chodzi:
kiedy oglądamy jakis program to nie da się zatrzymać z użyciem przycisku pause, aby zatrzymać audycje. Natomiast jeśli włączymy nagrywanie, a następnie przejdziemy do listy nagranych programów, to jest możliwe odtworzenie aktualnie nagrywanego programu, zatrzymywanie oraz przewijanie czyli wszystko to co oferuje timeshift.

Różnica jest tylko w sposobie uzyskania takiego efektu i w tym, że w przypadku timeshift materiał jest usuwany po zakończeniu. Wniosek jest taki, że technicznie jest to jak najbardziej wykonalne, potrzeba tylko trochę dobrej woli Sony, aby odpowiednio zaprogramować przycisk pause i kwestię usuwania danych po zakonczeniu korzystania z tej funkcji. Jeśli jest tu ktoś koto ma stały kontakt z przedstawicielami sony, proszę o podzielenie się z nimi tymi spostrzerzeniami. Dodanie takiej funkcjonalności jest prostsze niż mogłoby się wydawać, a  będzie to  niewątpliwie bardzo wartościowe ulepszenie.

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

WItaj, @outlawtno

Posłałam Twoje spostrzeżenia do naszego Supportu, damy znać, jak tylko otrzymamy jakiś komentarz.

Pozdrawiam,

Agneiszka_J

profile.country.PL.title
Tomek-72.
Użytkownik

Pani Agnieszko.

Tu nie ma żadnej filozofii. 

Funkcja Timeshift (Pause TV) działa na AndroidTV !!!

Proszę sobie sprawdzić na telewizorach konkurencyjnej firmy również na platformie AndroidTV.

Nie podaję nazwy bo to oczywiste o jaką firmę chodzi.

Pozdrawiam Tomek

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@Tomek-72.   TCL :tongue:

profile.country.PL.title
Tomek-72.
Użytkownik

@zbygaajnapisał(a):

@Tomek-72.   TCL :tongue:

Tej firmy akurat nie miałem na myśli.

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj ponownie, @outlawtno

Ze strony Supportu, możemy przekazać jedynie informację, że sugestia została przekazana do Sony, jednak nie mogą zagwarantować, że funkcja ta zostanie wprowadzona.
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam,

Agnieszka_J