Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich użytkowników Android TV.
Pewnie wielu z Was się spotkało z problemem, ze USB nie czyta (nie widzi) podłączonej pamięci.
Ja przywołuje inny problem tutaj: USB widzi podpięty dysk HDD (albo SSD, albo pendrive) ale przy dużej ilości plików wczytanie tego trwa dosłownie godziny (mam ponad 100 000 fotografii w wielu uporządkowanych folderach).Dzieje się tak, wtedy, kiedy uruchamiamy standardowy Sony Player (mam model XH series z 2020 r).
Formatowanie do NTFS tez nic nie zmienia. Ten Sony player to tandeta i rekomenduje go wyłączyć w ustawieniach aplikacji. Sony....jest 21 wiek, dlaczego instalujecie taka tandetę?!
Rozwiązaniem jest zainstalowanie innego File explorera. Po wielu godzinach spędzonych na forach znalazłem trzy takie aplikacje, godne uwagi (i instalacji). Sa opcje plate ale kosztuje to grosze.
X-explorer (ten jest bardziej odpowiedni do obsługi plików niż samego wyświetlania ale to maja subiektywna ocena)
Solid Explorer
FX explorer
Mozna podlaczac pod nie chmury danych jak. MS OneDrive albo Google Disk.
Jest tez rozwiazanie czytajace dobrze Goodle Zdjecia:
Aplikacja Photo Gallery (nie widzi struktury folderow ale kazdy folder widzi jak Album w zdjeciach....co jest tez problemem, jak takich folderow jest za duzo; za to super dziala opcja wyszukiwania i tak nalezy z tej apki korzystac.
Mam nadzieje, ze to pomoże Wam oszczedzic sobie troche nerwow i czasu...
Pozdrawiam.
Jacek
ZambrzyckiZ A może pisał ją Polak nie mający pojęcia o UI. Narodowość nie ma tu znaczenia. Hindus tak jak Polak pisze się z dużej litery, bo to nazwa narodowości. Zakładam że nie jesteś rasistą.