Podziel się wrażeniami!
Witam. Panowie i Panie posiadam dekoder Cyfrowego Polsatu podłączony on jest do hdmi 1 w tv. Na jakim trybie oglądacie - standartowy własny czy inny z dostępnych do wybrania. Oglądacie na oryginalnych ustawieniach czy coś zmieniacie zwiększacie zmniejszecie itp ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witaj
Nie mam pewności, ale chyba tylko jeden Tom Clancy's Jack Ryan. Nie mam już Amazona, więc nie śledzę ich twórczości. Z tego co wiem, to w USA mają od początku powstania tych formatów DV, lub HDR 10+
wojtekmarchewka@
sprawdziłem, ten serial to HDR nie DV, szkoda....ciekaw jestem jakości obrazu, bo te sample aż w oczy palą :-), wiem że to wykręcone na maksa kadry , ciekawe jak to sie ma do zwykłego filmu.
Pozdrawiam
A tak krok po kroku? Ustawienia regulujesz normalnie przez pilota, czy przez komputer? Próbuje to zrobić to wchodząc w ustawienia obrazu niestety nie mam tylu opcji do wyboru.
Z PC, nic nie ustawisz, nie da się tak. Jakich opcji Ci brakuje? Jeżeli chodzi o
Punkty regulacji gamma:
10 - R:-4 G:0 B:-3/ R:0 G:0 B:4
9 - R:-2 G:1 B:0/R:0 G:0 B:5
8 - R:-4 G:-1 B:-2/R:-1 G:-2 B:3
7 - R:-1 G:2 B:2/R:0 G:-1 B:3
6 - R:-2 G:1 B:-2/R:-1 G:-2 B:3
5 - R:0 G:2 B:0/R:0 G:0 B:3
4 - R:0 G:1 B:-1/R:3 G:3 B:5
3 - R:5 G:7 B:3/R:3 G:3 B:6
2 - R:3 G:3 B:-3/R:1 G:2 B:1
1 - R:0 G:-2 B:-4/R:4 G:4 B:7
To musisz, w opcjach zmieniać z 1, na 2, na 3, na 4 itd. W tedy ustwiasz wartości RGB