anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

xe9005 Netflix HDR Zbyt ciemny obraz

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

xe9005 Netflix HDR Zbyt ciemny obraz

Czy ktoś może potwierdzić , iż obraz filmów z netflix-a w HDR, są w scenach nocnych bardzo ciemne,że prawie twarzy aktorów nie widać. Np: film "Bright" z Willem Smithem. Początkowe sceny w domu.

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Ustawiłem i teraz moja obserwacja Tryb HDR Auto - obraz ciemny Tryb HDR 10- obraz ciemny, Tryb HLG- Trochę jaśniej, Tryb HDR wyłączony - jasno

Czyli Film z HDR, a przy HDR wyłączonym- obraz widać najlepiej

profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

Tryb HDR powinien być ustawiony na Auto. Być może twoje wrażenia wynikają z faktu, że tryb SDR oglądasz na wymaksowanej jasności z trybu Standard i przejście na HDR nie powoduje dużych różnic w jasności. Spróbuj podkręcić gammę w trybie HDR. Nie mam już bezprośredniego porównania do trybu HDR10, ponieważ po ostatniej aktualizacji firmware'u mam Dolby Vision, ale twarz o której wspomniałeś też jest u mnie bardzo ciemna, postać ciemna, ale dobrze widoczna. Przy tych ustawieniach, które masz chyba już lepiej nie będzie. W HDR10 może tak film wyglądać ze względu na stałą wartość jasności granicznych dla całego filmu.

profile.country.PL.title
darkosmobile
Poszukiwacz

Mam ten sam problem. Film "Zaginione dziewczyny" na Netflix. Nie widać prawie nic, ustawienia zablokowane