Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś może potwierdzić , iż obraz filmów z netflix-a w HDR, są w scenach nocnych bardzo ciemne,że prawie twarzy aktorów nie widać. Np: film "Bright" z Willem Smithem. Początkowe sceny w domu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Ustawiłem i teraz moja obserwacja Tryb HDR Auto - obraz ciemny Tryb HDR 10- obraz ciemny, Tryb HLG- Trochę jaśniej, Tryb HDR wyłączony - jasno
Czyli Film z HDR, a przy HDR wyłączonym- obraz widać najlepiej
Tryb HDR powinien być ustawiony na Auto. Być może twoje wrażenia wynikają z faktu, że tryb SDR oglądasz na wymaksowanej jasności z trybu Standard i przejście na HDR nie powoduje dużych różnic w jasności. Spróbuj podkręcić gammę w trybie HDR. Nie mam już bezprośredniego porównania do trybu HDR10, ponieważ po ostatniej aktualizacji firmware'u mam Dolby Vision, ale twarz o której wspomniałeś też jest u mnie bardzo ciemna, postać ciemna, ale dobrze widoczna. Przy tych ustawieniach, które masz chyba już lepiej nie będzie. W HDR10 może tak film wyglądać ze względu na stałą wartość jasności granicznych dla całego filmu.
Mam ten sam problem. Film "Zaginione dziewczyny" na Netflix. Nie widać prawie nic, ustawienia zablokowane