Podziel się wrażeniami!
Czy do modeli z serii Xf9005 z 2018 przewidziana jest aktualizacja do androida 9?
Marka nic nie warta Sony .Sony jest przestarzałą marką która nie idzie do przodu . Olewają aktualizacji do różnych modeli do XG9005 z 2019 r. i innych modeli . A eksperci od Sony nawet nic nie potrafią wypowiedzieć się , forum tu jest nic nie warte. To ostatni model od tej marki odradzam , nie patrzcie na logo marki , bo ta marka dawno zdechła .
Pojawiła się aktualizacja o numerze
v6.7140
Cytat z forum HDTV:
"Zainstalowałem, nie widzę problemów, pokazuje w informacjach wersję 9 i poprawki bezpieczeństwa z sierpnia."
szkoda tylko, że dalej bez airplay 2 i opcji dodania do homekit...
Ale działa? Wszystko ok? Obraz nie pogorszony?
Bo teraz to strach instalować bez sprawdzenia.
Airplaya 2 to nie będzie na tych starszych modelach telewizora.
Tak na szybko:
- w zasadzie wszystko bez zmian (kolory, jasność)
- jedyna zmiana jaką zauważyłem to w Netflix'ie w materiałach w Dolby Vision po wciśnięciu pauzy ekran mocno się rozjaśnia i saturacja bardzo mocno spada (zdjęcia w trybie manualnym z zablokowaną ekspozycją)
Tak wygląda obraz w trakcie odtwarzania:
A tak po wciśnięciu pauzy:
Aktualizacja z pendrive na XE9305 bezproblemowo. Również większych zmian nie zauważyłem, potwierdzam powyższe, że pauza na Netflix robi czarno-biały obraz.
Aktualizujcie.
Kup sobie inną markę.Docenisz w tedy obraz jaki miałeś na sony.
Po aktualizacji mam problem jak ustawić dźwięk 5.1 z aplikacji ( dowolnej Prime Video HBO GO Canal + Go etc ) na wyjście SPDiF. Przed aktualizacją działało, po mam tylko stereo. Z dowolnego innego źródła typu HDMI, Dekoder etc działa dobrze, nie działa tylko z aplikacji.
Poradził sobie ktoś z takim problem ? Albo co trzeba ustawić ?
Jeszcze nie aktualizowałem do tej ostatniej wersji z android 9 , ale tak się zastanawiam skąd ty masz wersję dźwięku 5.1 na HBO GO , Canal+ GO czy z ostatniej aplikacji Canal+ w tych aplikacjach dźwięk jest na wersjach oryginalny tylko stereo 2.0. Jedyne aplikacje z których korzystam to dźwięk 5.1 ma Prime Video Amazona i Netflix. i pod tym względem nic więcej nie wyciągniesz chyba , że tzw. wirtualne stereo dolby surround z dźwięku stereo.