anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Xf9005 android 9.0?

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Xf9005 android 9.0?

Czy do modeli z serii Xf9005 z 2018 przewidziana jest aktualizacja do androida 9?

Tagi (1)
69 ODPOW. 69
profile.country.PL.title
lokocool
Poszukiwacz

Faktycznie na 5.1 jest tylko na amazonie, nie zwróciłem uwagi bo właśnie Prime Video głownie oglądam, a HBO GO i Canal+ mam ale rzadko zaglądam stąd myśałem że też nie działa, a chodziło mi że dźwięk z aplikacji z TV a nie ze źródła typu wejścia HDMI. 

Co Ciekawe nic nie przestawiłem i 5.1 zaczęło działać... jakieś cuda. 

profile.country.PL.title
Rafaell37
Użytkownik

Szkoda że to  nie pełna wersja  android 9  v6.7140. Jak przeczytałem na różnych stronach  forum  zagranicznych więcej jest problemów różnych niż coś  wnosi oprogramowanie . 

profile.country.PL.title
Witold_SZ
Użytkownik

Ludzie na forach to raczej piszą tyko o problemach. Ja zdecydowałem się zainstalować tą wersję , głównie z jednego powodu. Android 8.0 S160658301 jaki miałem ostatnio wgrany był bardzo niestabilny - telewizor potrafił zaliczyć dwa zwieszenia w ciągu 24h - mimo regularnego czyszczenia pamięci. Zobaczymy, czy wgranie Androida 9.0 rozwiązuje ten problem. Potwierdzam efekt pauzy na NETFILXie - chyba to jest zamierzone. Czy sie to podoba to kwestia gustu.

profile.country.PL.title
lokocool
Poszukiwacz

Po każdej aktualizacji należy przywrócić ustawienia fabryczne. Szczególnie po podniesieniu wersji androida, i wszystko wraca do normy. Nikt o tym nie pisze, a rozwiązuje to 99% problemów. 

Dodatkowo polecam odblokować tryb dev i przez ADB pousuwać wszystkie śmieci od Sony, i telewizor działa jakby był 2 generacje nowszy :wink: 

profile.country.PL.title
mdg_80
Użytkownik

możesz podać jakie APK po lokować w tv nie chce mi się eksperymentować. 

profile.country.PL.title
lokocool
Poszukiwacz
profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

Hej. Sprawdźcie u was czy po aktualizacji do Android 9 (6.7140) czy poprawnie obsługuje funkcje HDMI HEC. Do tv u mnie jest podłączony dekoder CP i wcześniej obsługiwałem dekoder CP i TV SONY 65 XF 90955 jednym pilotem od dekodera. Po aktualizacji do (6.7140) straciłem pełną funkcjonalność obsługi jednym pilotem. Mianowicie, gdy włączam dekoder CP to TV też się włącza. i jest ok. Natomiast gdy wyłączam dekoder pilotem od dekodera, tv się nie wyłącza tylko zostaje na HDMI 2 - tam gdzie jest podłączony dekoder. mało tego... parę razy po wylączeniu pilotem od tv telewizor włącza się z powrotem po kilkudziesięciu sekundach i wyświetla hdmi 2 brak sygnału. Gdy wyłącze pilotem od tv wyłączają się obydwa urządzenia. Reset do ustawien fabrycznych nic nie pomaga.  Dodam jeszcze, że podłączyłem drugie urządzenie (Blu ray) i jest tak samo. Jeśli macie jakieś pomysły dajcie znać. Zastanawiam się nad downgrade firmware lub reklamacją, gdyż tv jest jeszcze na gwarancji.

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Też tak mam po ostatniej aktualizacji ale z Playstation 5 - włączenie konsoli powoduje włączenie TV od razu na odpowiednim HDMI, ale wyłącznie konsoli nie powoduje zmiany HDMI na poprzednie ustawienie.

Ewidentnie błąd oprogramowania nie podlegające gwarancji telewizora.

Ale gdybyś się zdecydował to ta funkcja nazywa się HDMI CEC a nie HEC.

profile.country.PL.title
lars_79
Użytkownik

U mnie to samo, działa jedynie, choć nie zawsze, kombinacja:

- włączenie zestawu pilotem od CP, wyłączenie zestawu pilotem od TV

profile.country.PL.title
maciejwig
Poszukiwacz

Literówka :wink: