anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Xf9005 android 9.0?

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Xf9005 android 9.0?

Czy do modeli z serii Xf9005 z 2018 przewidziana jest aktualizacja do androida 9?

Tagi (1)
69 ODPOW. 69
profile.country.PL.title
Rafaell37
Użytkownik

Marka nic nie warta Sony .Sony jest przestarzałą  marką która nie idzie do przodu . Olewają aktualizacji do różnych modeli do XG9005 z 2019 r. i innych modeli .  A eksperci od Sony nawet nic nie potrafią wypowiedzieć się , forum tu jest nic nie warte.  To ostatni model od tej marki odradzam , nie patrzcie na logo marki , bo ta marka dawno zdechła . 

profile.country.PL.title
lars_79
Użytkownik

Pojawiła się aktualizacja o numerze 

v6.7140

https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xf90xx_x90xxf-series/kd-65xf9005/downloads/0...

Cytat z forum HDTV:

"Zainstalowałem, nie widzę problemów, pokazuje w informacjach wersję 9 i poprawki bezpieczeństwa z sierpnia."

profile.country.PL.title
robertgrafweb
Poszukiwacz

szkoda tylko, że dalej bez airplay 2 i opcji dodania do homekit...

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Ale działa? Wszystko ok? Obraz nie pogorszony?

Bo teraz to strach instalować bez sprawdzenia.

Airplaya 2 to nie będzie na tych starszych modelach telewizora.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Rafaell37 jakbyś nie zauważył aktualizacja tyczy się też XG9005:

https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xg90xx_x90xxg-series/kd-49xg9005/downloads/0...

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
lars_79
Użytkownik

Tak na szybko:

- w zasadzie wszystko bez zmian (kolory, jasność)

- jedyna zmiana jaką zauważyłem to w Netflix'ie w materiałach w Dolby Vision po wciśnięciu pauzy ekran mocno się rozjaśnia i saturacja bardzo mocno spada (zdjęcia w trybie manualnym z zablokowaną ekspozycją)

Tak wygląda obraz w trakcie odtwarzania:

IMG_20201118_221302.jpg

A tak po wciśnięciu pauzy:

IMG_20201118_221300.jpg

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Aktualizacja z pendrive na XE9305 bezproblemowo. Również większych zmian nie zauważyłem, potwierdzam powyższe, że pauza na Netflix robi czarno-biały obraz.

Aktualizujcie.

profile.country.PL.title
MiroEs
Użytkownik

Kup sobie inną markę.Docenisz w tedy obraz jaki miałeś na sony.  

profile.country.PL.title
lokocool
Poszukiwacz

Po aktualizacji mam problem jak ustawić dźwięk 5.1 z aplikacji ( dowolnej Prime Video HBO GO Canal + Go etc ) na wyjście SPDiF. Przed aktualizacją działało, po mam tylko stereo. Z dowolnego innego źródła typu HDMI, Dekoder etc działa dobrze, nie działa tylko z aplikacji. 

Poradził sobie ktoś z takim problem ? Albo co trzeba ustawić ?

profile.country.PL.title
Slaw69
Poszukiwacz

Jeszcze nie aktualizowałem do tej ostatniej wersji z android 9 , ale tak się zastanawiam skąd ty masz wersję dźwięku 5.1 na HBO GO , Canal+ GO czy z ostatniej aplikacji Canal+ w tych aplikacjach dźwięk jest na wersjach oryginalny tylko stereo 2.0. Jedyne aplikacje z których korzystam to dźwięk 5.1 ma Prime Video Amazona i Netflix. i pod tym względem nic więcej nie wyciągniesz chyba , że tzw. wirtualne stereo dolby surround z dźwięku stereo.