anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XF9005 Youtube

profile.country.PL.title
arhetyp
Poszukiwacz

XF9005 Youtube

Cześć,

mam pytanie. 

Kupiłem telewizor XF9005 chwilę temu i z ciekawości wczoraj na Youtube na jednym filmiku wszedłem w ustawienia jakości. Domyślnie (automatycznie) mam rozdzielczość  1440 i wszystko chodzi płynnie. Jednak gdy przełączam  ręcznie na 4k to filmik zaczyna  przycinać. Na teście sprawdzającym szybkość neta fast.com mam około 25-30 Mbps. Czy to za wolno na 4k? Pytam bardziej z ciekawości - na 55 calach nie potrafię dostrzec różnicy między 1440a 2160. Pozdrawiam. /Arek

Tagi (1)
9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

arcehtyp,

YouTube automatycznie jakość filmu do przepustowości sieci. Generalnie wg. specyfikacji serwisu YT, aby oglądać filmy w jakości 4K powinno wystarczyć 20 Mb/s (https://support.google.com/youtube/answer/78358?hl=pl). Nie mnej jednak, może wpływać na to wiele czynników, programów działających w tle, etc. stąd przycinanie video w takiej jakości.

Pozdrawiam serdecznie,

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Witam.

A co Expert Sony powie na to, że na ZG9 nie można wyświetlić materiału 8K z You Tube? Rzekomo Android 10 ma to umożliwić, ale nie jestem pewien. No i kiedy będzie na sony Android 10, póki co mam 9?

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

No to czekam na odpowiedź.

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Coś ten "ekspert" Sony jakiś problem z odpowiedzią ma...

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

A może podał się do dymisji, bo nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie...

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj  Deimos77

Sprawdziłam to z naszym Supportem i na chwilę obecną nie mamy potwierdzonych informacji, kiedy aktualizacja będzie dostępna oraz jakie udoskonalenia wprowadzi.

Wszelkie informacje na temat nowych, dostepnych aktualizacji pojawiają się systematycznie na naszych stronach wsparcia technicznego:

https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-85zg9

Zachęcamy do śledzenia aktualizacji, będziemy informować!

Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Dzięki. Mam nadzieję, że w tym roku pojawi się Android 10.

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
Slaw69
Poszukiwacz

XF 9005 póki co posiada wersje androida 8 Oreo , i z tego co wynika z artykułów w necie 9 raczej sie nie doczekamy (właściciele tego modelu). A ty pytasz o android 10 .......

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Z przecieków wynika, że następca będzie Android 11, albo na koniec roku lub na początku...

Bo android 11 jako taki już jest - kwestia zaaplikowania go na Sony.