Podziel się wrażeniami!
Witam,
planuję w najbliższym czasie zakupić Sony KD-85XH9096. Nabyłem już uchwyt do niego Vogel's Thin 550. Do tej pory myślałem, że otwory VESA umieszczone są centralnie z tyłu, ale okazało się że jest inaczej niż w 9505, są obniżone. Czy bezpiecznie mogę zawiesić ten telewizor na takim uchwycie? Wyszukując na stronie vogel's uchwytu wpisałem ten model telewizora i podpowiedziało mi uchwyty serii Thin. Teraz mam obawy czy będzie stabilnie wisiał zwłaszcza że planuję go nieco odchylić w dół. Czy ktoś już wieszał takie bydle na uchwycie z wysięgnikiem?
Witaj BoredMan,
Zanim znajdzie się ktoś z odpowiedzią na naszym forum, warto skontaktować się w tej sprawie z Sony Support -
telefonicznie lub poprzez formularz online:
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Na normalnym uchwycie też telewizor lekko da się skierować w dół. Trzeba tylko podłożyć pod uchwyt mocujący podkładkę grubości ok. 3 cm (z jakiegoś blatu itp.) aby trochę dalej odstawał od ściany. Co też ma znaczenie przy dojściu do gniazd HDMI np. Ja tak zrobiłem, ale mój Sony KD-85"-ZG9 waży prawie 72kg, dlatego uchwyt zamocowałem na cztery śruby fi 10, przewiercone na wylot przez ścianę, z drugiej strony część piwniczna. I wiem, że mi nic nie spadnie...