Podziel się wrażeniami!
Witam zastanawiam się nad kupnem pierwszej lustrzanki.Czytałem dużo o aparatach i wytypowałem dwie A500 i A450 na droższe nie da rady nie mam tyle kaski;).Nie wiem co robić sony A500 ma ruchomy i większy ekran niż a450.Ma również autofokus w podglądzie na żywo a A450 nie ma,ale za to A450 ma więcej MPiX 14,2 a sony a500 12,9 jest szybsza o 2kl/s;).
No i nie wiem na co się zdecydować proszę pomóżcie i mam prośbe nie piszcie żebym brał inne bo już nad tym myślałem ale nie,tylko powiedzcie którą a450 czy a500 i dlaczego;)
sam musisz sobie odpowiedzieć
--jeśli będziesz robił szybkie akcje przyda się szybszy tryb zdjęć seryjnych
-jeśli będziesz robił nietypowe kadry,macro itp,przyda się uchylny lcd
-jeśli jesteś przyzwyczajony do analogów to 450 ma większy i jaśniejszy wizjer
-ja bym nie patrzył na Mpix a na funkcjonalność dlatego kupił bym 500 nawet gdyby miała 8Mpix,ponieważ jest to aparat dojrzalszy i pozwalający na więcej,450 to taka okrojona wersja 550,z tym że te okrojenia poszły za daleko
Dzięki właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.Mam jeszcze pytanie ktoś mi powiedział że sony a500 została wycofana to prawda??Jak nie to kupię ją w fotojoker??
sorka ale moja szklana kula ma awarie zasilania
w sklepie internetowym ie maja,może jakieś leżaki pozostały,ale to musisz sprawdzić sam,ewentualnie skorzystać z pomocy Ceneo,lub Allegro
piteron napisał(a):
450 to taka okrojona wersja 550,z tym że te okrojenia poszły za daleko
a450 oferuje świetną jakość za dobre pieniądze. Świetnie zastępuje a200.
Szkoda, że następca wydaje się być mało prawdopodobny
Okej ale gdzie mogę kupić te lustrzanki bo już nie wiem ludzie gadają że fotojoker już nie będzie miał nie chce kupywać przez internet jak coś
Aktualnie tych modeli nie ma na magazynie centralnym (A500 była jakieś dwa tygodnie temu więc kto miał chęć ten zamówił -możesz wpaść do SC Promenada stoi na półce z tej dostawy). Czy jeszcze się pojawią - trudno powiedzieć.
Nie robię nowego tematu i tu się zapytam.
Jak myślicie czy w ogóle uda mi się gdzieś zakupić sony A500 ale to gdzieś za miesiąc, czy już w sklepach nie będzie chodzi mi o sklepy stacjonarne.
Michael253 napisał(a):
Jak myślicie czy w ogóle uda mi się gdzieś zakupić sony A500 ale to gdzieś za miesiąc, czy już w sklepach nie będzie chodzi mi o sklepy stacjonarne.