Podziel się wrażeniami!
Witam.
Za tydzień dwa będę zmieniał puszkę na A500 lub A550.
Wczoraj postanowiłem że będzie to A500, bo jestem przyzwyczajony do wyświetlacza A200 i nie będę czuł straty. Stwierdziłem też że delikatnie nowsza matryca nie zrobi dużej różnicy.
Ale znalazłem test, w którym widać znacznie lepszą jakość zdjęć z A550- według mnie w ostrości i w szumach.
http://www.photographybay.com/2009/11/3 ... mparisons/
Czy mogą to być aż takie duże różnice ze względu że A550 ma nowszą matryce ?
ależ oczywiście, że tak. Ba. Jakby tak porównać a500 i a580 to myślę,że jednak byś dozbierał do a580tkiMisiek025 napisał(a):
Czy mogą to być aż takie duże różnice ze względu że A550 ma nowszą matryce ?
ależ oczywiście, że tak. Ba. Jakby tak porównać a500 i a580 to myślę,że jednak byś dozbierał do a580tki
a przy nie zmienianiu zostaje Ci XXXX plnów na X,Y,Z obiektywMisiek025 napisał(a):
Przy wybraniu A500 zostaje 1700 zł - to już prawie Sony 16-105 a na pewno Tamron 17-50
a przy nie zmienianiu zostaje Ci XXXX plnów na X,Y,Z obiektyw
To jest Twoja kasa, więc to Ty musisz wybrać co jest ważniejsze.
Misiek025 napisał(a):
Będę rwał włosy z głowy
kris napisał(a):
Zawsze miałem zaplanowane co, w jakiej kolejności. Ja. Bez wątków, bez doradzania przez inne osoby, bo tylko ja wiedziałem czego mi potrzeba i tylko ja wiedziałem na co mnie będzie stać
słitbrokacik rulez
heh to już drugi raz odkąd jestem na forum Lajam wstawia takie cośie switbrokaty na forum i to dość w niedługich odstępach, lada moment a FS zamieni się w 4chan'a
edit:
kris
się nie dziwię
dla mnie istotna była ścieżka zakupowa. Zawsze miałem zaplanowane co, w jakiej kolejności. Ja. Bez wątków, bez doradzania przez inne osoby, bo tylko ja wiedziałem czego mi potrzeba i tylko ja wiedziałem na co mnie będzie stać