Podziel się wrażeniami!
Dzisiaj dołączyłem do grona posiadaczy Sony A55 . Poza kitowym obiektywem zakupiłem od razu 55-200 . Jestem bardzo zadowolony z zakupu ale mam jeden problem. Chodzi o dźwięk do filmów. Na razie na szybko zrzuciłem 2 filmiki do kompa i na każdym z nich rwie mi dźwięk.
Czy to jest sprawa kodeków czy jednak jakaś usterka ? Film odtwarza się bardzo dobrze ( Allplayer) . I od razu spytam czy to wejście na mikrofon w aparacie jest uniwersalne czy musi być jakiś specjalny mikrofon ?
redlupota napisał(a):
Dzisiaj dołączyłem do grona posiadaczy Sony A55 . Poza kitowym obiektywem zakupiłem od razu 55-200 . Jestem bardzo zadowolony z zakupu ale mam jeden problem. Chodzi o dźwięk do filmów. Na razie na szybko zrzuciłem 2 filmiki do kompa i na każdym z nich rwie mi dźwięk.
Czy to jest sprawa kodeków czy jednak jakaś usterka ? Film odtwarza się bardzo dobrze ( Allplayer) . I od razu spytam czy to wejście na mikrofon w aparacie jest uniwersalne czy musi być jakiś specjalny mikrofon ?
Za 2 dni stawiam Windows 7 na SDD. Na razie jest stary XP . Ale co do kompa to i5 750 więc raczej spoko ....
Aha własnie wrzuciłem nowe kodeki ( ffdshow) i jednak to samo znów.
A czym Ty odtwarzasz swoje filmy na kompie ?
ja nie mam żadnych problemów z odtwarzaniem dźwięku/filmów na stacjonarnym (ale tam mam Win 7 64bit na AMD Phenom II 940, 4GB RAM, Radeon 5750 1GB - każdy player nawet systemowy daje radę ...najczęściej chyba używam allplayer'a i kodeków które on sciąga), niestety na netbooku tnie i obraz i dźwięk ...
pawelpp napisał(a):
kodeków które on sciąga), niestety na netbooku tnie i obraz i dźwięk ...
Lajam napisał(a):
Z drugiej strony program PMB dostarczony wraz z aparatem na płycie jest zoptymalizowany do odtwarzania filmów na słabszej sprzętowo konfiguracji.
pawelpp napisał(a):
Lajam napisał(a):
Z drugiej strony program PMB dostarczony wraz z aparatem na płycie jest zoptymalizowany do odtwarzania filmów na słabszej sprzętowo konfiguracji.
na netbooku i tak pewnie nie pójdzie ... ale obiecuję (jak znajdę chwilę wolnego ... mam nadzieję że w tym roku ...to wyjmę płytkę z pudełka mojej A55 i przetestuje...)
Dzisiaj postawiłem Windows 7 64bit i wszystko naprawdę hula bez problemu .
kris napisał(a):
redlupota napisał(a):
... I od razu spytam czy to wejście na mikrofon w aparacie jest uniwersalne czy musi być jakiś specjalny mikrofon ?
... wejście jest ogólnym standardem i jest to tzw. mini jack
...
Power napisał(a):
Kris - Jesteś pewien ... ?
Pytam, bo mam parę mikrofonów zewn. ale nie chciałem podpinać, żeby nie mieć jakiejś nieprzyjemniej niespodzianki, a dźwięk silnika AF mnie zabija. Druga sprawa - mikrofon dedykowany odstrasza ceną, więc szukam alternatywy . Wiem, że ma on wbudowany jakiś LINK