Podziel się wrażeniami!
1. Kiedy będą dostępne
2. Potrzebuje obiektywu z około 15x zoomem jasnego gdyż często fotografuje nagrywam filmiki z samolotów / helikopterów. Co prawda mam ograniczony budżet więc nie stać mnie na obiektyw za 5000zl a prawdę pisząc niestety nie siedzę za bardzo w temacie obiektywów i nie znam się aż tak.
3. Jak działa GPS czy są problemy ze złapaniem sygnału itp.
Pozdrawiam
Sony przynajmniej jest uczciwe, ja od tygodnia szukam informacji jaka jest maksymalna długość nagrania w Pentaksie K-x przy włączonej stabilizacji i nigdzie tego nie ma, od gościa z tym aparatem wiem, że się przegrzewa i sam gasi bez ostrzeżenia, ale ile dokładnie da się nagrać - nie wiedział
Jeszcze jedno małe pytanie do tematu czy GPS można wyłączyć czy każde zdjęcie w teorii jest geotagowane
mno napisał(a):
Jeszcze jedno małe pytanie do tematu czy GPS można wyłączyć czy każde zdjęcie w teorii jest geotagowane
Macie jakieś zdjecia/filmy pod swiatło z a33 lub a55?
Po necie krąży pełno plotek na ten temat, np:
"podczas filmowania/robienia zdjęć pod swiatło, lustro odbija część swiatła i tworzą się duszki"
Chce kupić a55, lecz nie jestem do końca przekonany do półprzepuszalnego lustra...
Fotoman napisał(a):
Macie jakieś zdjecia/filmy pod swiatło z a33 lub a55?
Po necie krąży pełno plotek na ten temat, np:
"podczas filmowania/robienia zdjęć pod swiatło, lustro odbija część swiatła i tworzą się duszki"
Chce kupić a55, lecz nie jestem do końca przekonany do półprzepuszalnego lustra...
i ode mnie, coś ognistego :smileytwisted:
Takie. Z daleka. Długo świecone.
Wielkie dzięki! Jednak były to plotki naganiaczy Sonego.... Jak tylko a55 pojawi się w salonie, polecę go kupić!
A55 jest w sklepach już od jakichś dwóch tygodni
Sony Centre
SLT-A55VL (18-55) + 5 lat gwarancji - 3500zł (lub raty 0% 20x175zł)
Oferta do końca miesiąca lub wyczerpania zapasów.