anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czemu a77 mk II z obiektywem DT 16-50 jest niedostępny w sprzedaży?

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Czemu a77 mk II z obiektywem DT 16-50 jest niedostępny w sprzedaży?

Dzień dobry wszystkim,

czy ktoś z Was wie, dlaczego w sprzedaży nie jest już dostępny zestaw a77 z obiektywem 16-50? Znalazłem tylko w jednym sklepie, na scentre.pl ani sklepach typu Media czy Saturn ten aparat jest dostępny tylko jako samo body. Dodatkowo na stronie Sony Centre obiektyw 16-50 jest oznaczony jako "ostatnie sztuki".

Czy może ma się pojawić następca aparatu lub obiektywu? Ponieważ się przymierzam do zakupu to nie wiem, czy łapać ostatnie sztuki, czy wstrzymać i poczekać na coś nowego - a tu jeszcze pytanie, czy nowa będzie też i cena :slight_smile:

Pozdrawiam!

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Witaj, myślę, że nie ma się co doszukiwać drugiego dna po prostu nowi użytkownicy a77II, to w większości  osoby, które wcześniej posiadały a77 albo starszą a700 i mają już szkła, najprawdopodobniej popyt na taki zestaw był zbyt mały żeby opłacało się go utrzymywać na rynku. Obiektyw jak i body bez problemu można kupić osobno i nie wydaje mi się żeby sony pokazało następce tego szkła, ponieważ jest to nowa konstrukcja specjlanie zaprojektowana do współpracy z a77.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Przy xavc s wymagana jest karta sdxc a do reszty spokojnie starcza zwykle karty sdhc wiadomo że im szybciej tym lepiej bo przy np seryjnych zdjęciach szybciej bufor się opróżnia ale 80-90 spokojnie powinno styknac

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Witaj, myślę, że nie ma się co doszukiwać drugiego dna po prostu nowi użytkownicy a77II, to w większości  osoby, które wcześniej posiadały a77 albo starszą a700 i mają już szkła, najprawdopodobniej popyt na taki zestaw był zbyt mały żeby opłacało się go utrzymywać na rynku. Obiektyw jak i body bez problemu można kupić osobno i nie wydaje mi się żeby sony pokazało następce tego szkła, ponieważ jest to nowa konstrukcja specjlanie zaprojektowana do współpracy z a77.

profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Dziękuję :slight_smile: Mam a700 ale niestety Zeiss 16-80 wziął i padł, więc potrzebuję sensownego zooma.

Myślałem, że może jest coś o czym nie wiem - np. Sony zaprzestaje produkcji a77 i obiektywów A, bo wszyscy i tak przechodzą na a6300 lub a7 :slight_smile:

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Wiesz pokazali 99II i są plotki o rewizjach starszych szkieł ze śrubokrętami, raczej sony nie ucieka z A, prędzej szybuje w górę z cenami :wink: . 16-50 to bardzo dobry obiektyw miałem go właśnie z a77 wg mnie zeiss, o którym piszesz jest gorszy.

profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Właśnie dojrzałem do upgrade'u sprzętu, padnięcie Zeissa była jednym z impulsów. A że śledziłem generalnie, co jest na poziomie dawnej a700 dostępne, stąd też teraz przymierzając się do zakupu zdziwiłem się, że wspomniany zestaw znika. I w takim razie trzeba będzie działać, bo kupno osobno body i obiektywu niestety wymaga dodatkowych kilkuset złotych...

profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

A jeszcze chciałem zapytać o karty pamięci SD - jaka prędkość jest wystarczająca, 60, 80 MB/s? Przy założeniu, że aparat będzie wykorzystywany także do filmowania? Zakładam, że nie są potrzebne karty typu 95 MB/s?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

musiałbyś spr w instrukcji podejrzewam, że do max ustawień będzie potrzebna karta sdxc

profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

W instrukcji jest informacja, że do filmów klasa 4 lub wyższa.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Przy xavc s wymagana jest karta sdxc a do reszty spokojnie starcza zwykle karty sdhc wiadomo że im szybciej tym lepiej bo przy np seryjnych zdjęciach szybciej bufor się opróżnia ale 80-90 spokojnie powinno styknac

profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Dziękuję :slight_smile: