Podziel się wrażeniami!
Pisze tu pierwszy raz wiec witam wszystkich.Posiadam aparat a33 i mam takie pytanie, czy jak sie ustawi migawke przy filmowaniu np 1/250 to czy mozna ja zamrozic aby podczas nastepnego nagrywania ona pozostala. Jacek
Hmm... a co ma czas migawki do filmowania?
Nie wiem,ale filmy z tego aparatu 25kl/s sa takie jakby zdjecie bylo poruszone przy szybszych ruchach osoby filmowanej
Czas migawki odnosi się tylko do trybu foto.
Filmowanie to zupełnie inna bajka i ustawienia migawki nie mają na to wpływu.
Smużenie przy szybkich ujęciach - cóż, to jest APARAT a nie KAMERA i myślę, że to główny powód.
Mam tez aparat hx1 i jest duzo lepiej. On ma 30klatek/s,czyzby 5 klatek tak poprawialo tzw smuzenie.Czy jest mozliwosc zmiany na te 30klatek/s np: w serwisie.
Jacek
Nie ma innego softu, niż ten, który masz w aparacie, więc serwis nic nie poradzi.
Prędkość "migawki" nie ma nic wspólnego z filmowaniem przynajmniej nie w tym modelu - jeśli chcesz pobawić się w bardziej "pro" filmowanie to z 6000 trzeba położyć. Wtedy można zrobić naprawdę fajnie wyglądający film - zapytaj chłopaków z FotoTeamu'u Sony może wyślą Ci link do filmiku ich autorstwa - fajne klipy nakręcili
jacekwit napisał(a):
Nie wiem,ale filmy z tego aparatu 25kl/s sa takie jakby zdjecie bylo poruszone przy szybszych ruchach osoby filmowanej
Ja chce zamrozic czas migawki np: 1/100. W kamerze gs500 najdluzszy czas to 1/50 a klatek jest tez 25/s
jacekwit napisał(a):
Ja chce zamrozic czas migawki np: 1/100. W kamerze gs500 najdluzszy czas to 1/50 a klatek jest tez 25/s