anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Filmy w HD więcej niż 25fps ?

Gali-----
Początkujący

Filmy w HD więcej niż 25fps ?

Witam. Mam lustrzankę a37 i moje pytanie brzmi: Jak mogę nagrywać nią film w więcej niż 25 fps ? Dodam że przestawiałem na 50i itd ale zawsze nagrywa tylko w 25. W jednym z ustawień pisze mi że nie można zapisać na płycie DVD i żebym zapisał na bluray'u. myślałem że może mam za wolną kartę sd...ale transfer mojej karty to 30mb/s to myślę że dosyć szybka jest :) Proszę o pomoc i odpowiedź :)

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Gali napisał(a):

Witam. Mam lustrzankę a37 i moje pytanie brzmi: Jak mogę nagrywać nią film w więcej niż 25 fps ? Dodam że przestawiałem na 50i itd ale zawsze nagrywa tylko w 25. W jednym z ustawień pisze mi że nie można zapisać na płycie DVD i żebym zapisał na bluray'u. myślałem że może mam za wolną kartę sd...ale transfer mojej karty to 30mb/s to myślę że dosyć szybka jest :) Proszę o pomoc i odpowiedź :)

Nie znam aparatu dokładnie, nie wiem jakie ma ustawienia trybów filmowania. Natomiast jeżeli próbujesz nagrywać w trybie 50i to znaczy, że nagrywasz 50 półpól na sekundę - w trybie z przeplotem, z angielska interlace rejestrowane są: pierwsza "półklatka" klatki składające się z linii nieparzystych a następnie rejestrowane jest drugie "półklatka" składające się z linii parzystych obrazu, z tych dwóch "półklatek" po złożeniu wszystkich linii powstaje jedna klatka o pełnej informacji o obrazie. Tak więc wynikowo otrzymasz 25 klatek na sekundę pełnego obrazu.
Co do zapisu na DVD nie podałeś jakie to ustawienie, to tylko moje przypuszczenie ale prawdopodobnym jest, że strumień w tym trybie jest tak duży, że od razu jest rada aby nagrywać materiał na BR.

Gali-----
Początkujący

Tam miałem ustawienie 50i i 50p. Sprawdzałem oba i nie działają. Bodajże na 50i chyba działa normalnie ale na 50p wyświetla ten komunikat. Sorki że nie piszę dokładnie bo nie mam teraz aparatu w ręku ale z grubsza tak sytuacja wygląda. Więc nie wiem jak zmienić na te więcej niż 25 fps-ów XD

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Kliknij ok. Ten komunikat to tylko informacja, że nie nagrasz tego materiału z komputera na DVD, ale aparat będzie rejestrować tyle ile wybrałeś.

Początkujący

No tak, ale nadal nagrywa tylko 25 fps . I właśnie nie wiem jak to zmienić :( Sprawdzałem iloś fps-ów programami więc raczej 25 fps się zgadza :)

Ktoś pomoże? Ktokolwiek ? Może ktoś ma ten sam problem ??

profile.country.pl_PL.title
tommek82
Nowicjusz

przed zakupem NEX-5, bawiłem się w sklepie dla idiotów A37 i z tego co pamiętam dało się wybrać AVCHD 1080p/50 i nagrało mi taki film, może nie wybrałeś AVCHD??

NEX-5R 18-55mm
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Może zapis ze specyfikacji technicznej będzie pomocny :slight_smile:

Aparat Sony SLT-A37 nagrywa w następujących trybach:

Tryb nagrywania filmu – AVCHD

1920 x 1080 (zapis 50i, 28 Mb/s, 50i 24 Mb/s, 50i 17 Mb/s, 25p 24 Mb/s, 25p 17 Mb/s, 25p 12 Mb/s)

Tryb nagrywania filmu – MP4

1440 x 1080 (około 25 kl./s, 12 Mb/s (przeciętna przepływność))

VGA: 640x480 (25kl./s/3Mb/s)

Pozdrawiam,

profile.country.pl_PL.title
siemko79
Początkujący

I wszystko w temacie...:)

Message was edited by: siemko79

A99V + 24-70 ZA