Podziel się wrażeniami!
Witam zamierzam kupic i nie wiem którą wybrac zastanawiałem się nad SLT-A55VY / DSLR-A580Y / NEX-5D lub te same modele lecz w wersji z obiektywem 18-55, a z czasem, zapotrzebowaniem i przyplywem gotowki dokupilbym 55-200. Chciałem jeszcze zapytac jakie jest zastosowanie obiektywu 18-55 a jakie 55-200. I moja prośba jest taka czy mogłlibyście mi coś doradzic nie koniecznie z tego co wymieniłem wyżej czekam też na inne sugestie i rady. Na koniec dodam jeszcze, że będzie to moja pierwsza . Dziękuję i pozdrawiam.
milosz napisał(a):
Witam zamierzam kupic i nie wiem którą wybrac zastanawiałem się nad SLT-A55VY / DSLR-A580Y / NEX-5D lub te same modele lecz w wersji z obiektywem 18-55, a z czasem, zapotrzebowaniem i przyplywem gotowki dokupilbym 55-200. Chciałem jeszcze zapytac jakie jest zastosowanie obiektywu 18-55 a jakie 55-200. I moja prośba jest taka czy mogłlibyście mi coś doradzic nie koniecznie z tego co wymieniłem wyżej czekam też na inne sugestie i rady. Na koniec dodam jeszcze, że będzie to moja pierwsza . Dziękuję i pozdrawiam.
Gucio50 napisał(a):
1. Typ Alfy
- 55 jest nieco nowatorska, ale ja ją kupiłem, czy żałuje - bywa.
- NEX, mniejszyi chyba troch sabszy, ma wyranie mniej obiektywów do wyboru niy Alfa,
Bez specjalnych konwerterów oczywiscie.
- uważana, nie wiem dlaczego A550 czy 580 za aparatat dla profesjonalistów, pozwoli Ci nie wstydzić sie na zlotach fotografów alfami. Z a55 różnie bywa.
Ja, jako skrajny nonkonformista, mam to gdzieś.
2. Kupno body i obu obiektywów razem, jest zdecydowanie najtańszym rozwiazaniem, patrz skapiec.pl
3. Mała rada. Musisz się najpierw zdecydować pomiedzy Canon-em a Siony Alfa.
Jak wybierzesz Sony to patrz ponk4, gdy nie to dalej juz nie mogę Ci udzielać rad.
Bertone napisał(a):
Co to za chiński język ?
Bertone napisał(a):
Co to za chiński język ?
milosz napisał(a):
Zdecydowałem się na 55 i mam jeszcze pytanie jaką lepszą kartę polecilibyście obojętne ile GB. W starszych modelach jest proste ustawianie efektu rozmycia tła, a jak jest w 55 ?
Co to za bzdura:
Gucio50 napisał(a):
Co do rozmycia w A55 to jest ale kiepskie.
Ale jest. Trzeba wybrać odpowiedni temat.
Tadeusz napisał(a):
Co to za bzdura:
Gucio50 napisał(a):
W Canonie kolegi jest świetne rozmazywanie tła, ale to tylko moja opinia. Pewien kompakt Sony też ma rozmydlenie tła OK.
kris napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
W Canonie kolegi jest świetne rozmazywanie tła, ale to tylko moja opinia. Pewien kompakt Sony też ma rozmydlenie tła OK.
No tak. Bo Głębia Ostrości zależy od napisu na puszce
Jaka cenzura jak nie znasz praw optyki które wpływają na GO poczytaj sobie na ten temat na pewno Ci się przyda taka wiedza
Tak jak Kris napisał marka aparatu kompletnie nie ma wpływu na rozmywanie tła