Podziel się wrażeniami!
Witam zamierzam kupic i nie wiem którą wybrac zastanawiałem się nad SLT-A55VY / DSLR-A580Y / NEX-5D lub te same modele lecz w wersji z obiektywem 18-55, a z czasem, zapotrzebowaniem i przyplywem gotowki dokupilbym 55-200. Chciałem jeszcze zapytac jakie jest zastosowanie obiektywu 18-55 a jakie 55-200. I moja prośba jest taka czy mogłlibyście mi coś doradzic nie koniecznie z tego co wymieniłem wyżej czekam też na inne sugestie i rady. Na koniec dodam jeszcze, że będzie to moja pierwsza . Dziękuję i pozdrawiam.
Gucio50 napisał(a):
Karty San Disk Extreme Pro z szybkością 45MB/sek są tanie. 8GB kosztuje netto 108zł.
Gucio50 napisał(a):
Co do rozmycia w A55 to jest ale kiepskie.
Ale jest. Trzeba wybrać odpowiedni temat.
Gucio50 napisał(a):
- uważana, nie wiem dlaczego A550 czy 580 za aparatat dla profesjonalistów, pozwoli Ci nie wstydzić sie na zlotach fotografów alfami. Z a55 różnie bywa.
Gucio50 napisał(a):
(Sigma 17-70 F2.8-4.0 DC OS HSM) Robi świetne zdjecia, ma światło lepsze od słoika Sony (SAL18200)
Nie jest to obiektyw systemowy dla Sony, ale swój kłopot będę dżwigał skromnie, z godnoscią i w ciszy
piotruso napisał(a):
...Ale tak się nie da.
Deviant napisał(a):
piotruso napisał(a):
...Ale tak się nie da.
Jak się nie da - jak się da... Pomijając "ważący 0,5kg, niewysuwający się pod własnym ciężarem, z przednią soczewką o średnicy 55mm (no, niech będzie 72 ale to już dużo droższe filtry) i rewelacyjny optycznie." i jeszcze koszta zakupu - taki zoom 18-200/2.8 jest do zrobienia. Oczywiście sam rozmiar przedniej soczewki byłby absurdalny a o jego wadze (obiektywu) nie wspominam - ale jak najbardziej się da
Nawet ktoś to kiedyś liczył - co prawda koszty będą większe, bo tam chciał projektować na matrycę 35mm, więc najszerszy kąt zaczynał się od 24mm i kończył na hmm 200?
Musiałbym KKM przelecieć znaczy przeszukać...
Oczywiście jest to absurdem całkowitym, ale nie można wprowadzać ludzi w błąd - pewnie jakby się znalazł jakiś szejk - to by mu zrobili taki wynalazek a 'dzipa' by do tego słoja dostał gratis
Deviant napisał(a):
Oczywiście jest to absurdem całkowitym, ale nie można wprowadzać ludzi w błąd - pewnie jakby się znalazł jakiś szejk
Dokładnie