Podziel się wrażeniami!
Jaką kartę pamięci polecacie do lustrzanki Sony a200? Jakie rodzaje pasują do tego aparatu?
Panie Kolego, czemu pan uwaza ze Kingston jest zły?
ja mam takową karte i mi dziala wysmienicie ;]
jestem posiadaczem dwóch kart Kingston 133X 8 i 4 jak na razie szczęśliwym z wątku wynika ze firma K. nie radzi sobie z kartami CF co mnie zaskoczyło kupując te karty byłem świecie przekonany ze kupuje produkt jakościowo tak dobry jak np. ramy tej firmy a tu lipa Jak na razie zauważyłem tylko długi czas oczekiwania przy starcie aparatu ze zrobieniem zdjęcia poza tym nie mam powodów do narzekań ale zawsze jest możliwość trafienia na felerny egzemplarz :@
Tadeusz napisał(a):
Panie Kolego, czemu pan uwaza ze Kingston jest zły?
ja mam takową karte i mi dziala wysmienicie ;]
Karta 8 GB SanDISK EXTReme III jestem niezmiernie zadowolony
Ja korzystam z Kingston 4GB i chodzi szybko i bezproblemowo, natomiast razem z aparatem zakupiłem Toshiba 2GB i miałem problemy bo mi sie zawieszała i gubiłem fotki więc nie jest powiedziane że "firmowe" karty są lepsze.
posiadam 8 GB SanDISK. jestem zadowolona z niej.
Osobiscie posiadam Toshibę 1GB (dostałem z aparatem) Zdecydowanie nie polecam. Gdyby nie "Recover my files" straciłbym wiele moich fotek. Też muszę w najbliższym czasie kupić kartę ale nie zamierzam oszczędzać. Myslę że będzie to Sandisk Extreme III lub IV, albo Lexar Profesional UDMA. Pozdrawiam
w gwoli ścisłości: obecnie Sandisk ma albo ULTRA (30MB/s), albo EXTREME (60MB/s)
nie ma już podziału na rzymskie literki
Posiadam Lexar Professional x233 od pół roku i mnie nie zawiodła jeszcze. Jest szybka, serie w A300 robię bez zauważalnego większego spadku prędkości, a sam aparat wstaje w momencie przełączenia na ON
Kris czyli nowsze są te z oznaczeniem Extreme bez cyferek? Bo na portalach aukcyjnych większosć to EX III lub IV