Podziel się wrażeniami!
czy te modele wiele się różnią? Który będzie nienajlepszy do nauki, ba razie amatorskiej JescZe ale bardzo zadowalającej fotografii ?
tu masz porównanie nex6, a5000 i a6000. nex 5 nie dokładałem do porównania, bo to aparat raptem dwa lata młodszy niż a300 (jeden z dwóch pierwszych bezlusterkowców na rynku rok produkcji 2010) nie ma wizjera, ekran w słoneczny dzień jest nieczytelny, a af będzie sporo gorszy niż w a300.
a6000 widocznie przeważa ale gdybym miała wybrać pomiędzy nex 6 a a5000 to różnice są niewielkie tak naprawdę
Jeżeli robienie zdjęć w trybie zombie patrząc się na ekran jest dla Ciebie wygodne to jak najbardziej wielkich różnic nie będzie, ja jednak wole korzystać z wizjera szczególnie w słoneczne dni 😊
Haha to prawda to bardzo przydatna opcja
A czy to prawda ze bezlusterkowce są łatwiejsze w obsłudze czy to tylko mit? Nigdy nie miałam w rękach takiego aparatu
dla mnie nie ma różnicy, czy bezlusterkowiec, czy lustrzanka, czy aparat kompaktowy kwestia przyzwyczajenia się do klawiszologi i do wymiarów aparatu.
Jednak a6000. Druga połówka zrobiła mi prezent i a6000 jest już w drodze i jutro powinien być wraz z lensem 16-50mm
A podpowiecie mi może jaki jest dobry, jasny obiektyw do tego modelu ? Oczywiście tez nie za miliony aż tak