Podziel się wrażeniami!
Mój problem polega na tym:
kupiłem do swojej A380 pilot RMT-DSLR1. Niestety, aparat nie reaguje na działanie pilota. Sprawdzałem na mierniku orginalną baterię - działa. Aparat ustawiony na samowyzwalanie z pilota. Powoli zacząłem myśleć, że trafił mi się wadliwy egzemplarz. Zacząłem przeglądać instrukcję obsługi i moją uwagę przyciągnął fakt, iż w miejscu gdzie znajduje się czujnik zdalnego sterowania znajduję się również obok lampka od samowyzwalacza. Sprawdziłem jej działanie, i co się okazało, że jest sygnał dźwiękowy jednak nie miga lampka.
Sugeruje że jest z tym czujnikiem i lampką jakiś problem. Czy one są ze sobą jakoś technicznie powiązane? Czy istnieje możliwość naprawy tej części? A może jest na to jakiś inny nieznany mi sposób?
Bardzo proszę o pomoc.
Wydaje mi się, że na Twoje pytanie najszybciej odpowiedziałby ktoś z serwisu a większe prawdopodobieństwo jego przeczytania byłoby gdybyś umieścił je w stosownym pod forum na samym dole strony -Centrum Serwisowo Informacyjne.
Rozumiem, że wykluczasz nieprawidłowe działanie pilota?
Sprawdziłeś baterię, ale czy sam pilot działa? Najłatwiej sprawdzić to aparatem foto z telefonu komórkowego - wtedy widać, czy po naciśnięciu zapala się diodka.
Jeśli chcesz sprawdzić pilota, a masz dostęp do kamery filmowej, to spójrz na diodę nadawczą przez kamerę (ona "widzi" podczerwień). Jeśli po naciśnięciu dowolnego klawisza mruga to pilot jest napewno OK.
Dzięki za podsunięcie sposobu. Jednak teraz jestem już pewien - pilot DZIAŁA.
Więc nadal skłonny twierdzić, że problem może być z tym panelem zawierającym lampkę samowyzwalacza oraz czujnik zdalnego sterowania.
No to zostaje Ci wysłanie sprzętu do serwisu.
tutaj jest link jak wysłać paczkę, ewentualnie możesz oddać sprzęt w najbliższym SC.
Myślę, że nie będzie innego wyjścia jak tylko oddać Alfę serwisowi.
Dzięki za pomoc.