Podziel się wrażeniami!
Wydaje się mi że mam problem z blokadą ostrości w a 700.
Wytłumaczę o co chodzi, być może wyolbrzymiam problem, ale aparat nie zachowuje się tak jak dotychczas.
1. Jak ustawię na auto owstrość jest szybko potwierdzona i zablokowana -w wizjerze
świeci się zielona kropka i jest sygnał dzwiękowy, że ostrość jest potwierdzona i zablokowana.
2. Ustawiam np. na P w wizjerze cały czas miga kwadracik w wyborze punktu ostrości, a miga
wka jest wciśnięta do połowy, więc ostrość powinna być potwierdzona i zablokowana,
a tak nie jest, mam cały czas zielone kółeczko z obwódkami i miga mi cały czas dodatkowo
kwadracik , piszę trochę chaotycznie, ale może ktoś też tak miał.
Proszę o poradę.
agniecha0103 napisał(a):
Wydaje się mi że mam problem z blokadą ostrości w a 700.
Wytłumaczę o co chodzi, być może wyolbrzymiam problem, ale aparat nie zachowuje się tak jak dotychczas.
1. Jak ustawię na auto owstrość jest szybko potwierdzona i zablokowana -w wizjerze
świeci się zielona kropka i jest sygnał dzwiękowy, że ostrość jest potwierdzona i zablokowana.
2. Ustawiam np. na P w wizjerze cały czas miga kwadracik w wyborze punktu ostrości, a miga
wka jest wciśnięta do połowy, więc ostrość powinna być potwierdzona i zablokowana,
a tak nie jest, mam cały czas zielone kółeczko z obwódkami i miga mi cały czas dodatkowo
kwadracik , piszę trochę chaotycznie, ale może ktoś też tak miał.
Proszę o poradę.
Witaj kris i wesołych świąt.
Dzięki dzięki dzięki...- bo już myślałam ,że muszę oddać do naprawy , a jest tak jak
mówiłeś. Przełącznik był ustawiony na AF ciągły.
Wiesz bo ja jestem taki szczypiorek zielony w tych technicznych sprawach.
Serdecznie pozdrawiam.
agniecha0103 napisał(a):
Witaj kris i wesołych świąt.
agniecha0103 napisał(a):
Dzięki dzięki dzięki...- bo już myślałam ,że muszę oddać do naprawy , a jest tak jak
mówiłeś. Przełącznik był ustawiony na AF ciągły.
każdy stawiał pierwsze kroki - także bez obawagniecha0103 napisał(a):
Wiesz bo ja jestem taki szczypiorek zielony w tych technicznych sprawach.