Podziel się wrażeniami!
witam...tydzień temu zakupiłam lustrzankę sony alpha 230 i wszystko było w porządku do czasu,gdy wzięłam go dzisiaj i w momencie gdy chciałam zrobić zdjęcie obiektyw sam się odsuwał i zasuwał ...jest ustawiony na AF i cały czas tak się robi i nie mogę zrobić zdjęcia,a na ekraniku miga ręka z wykrzyknikiem...gdy przestawię na MF wtedy jest wszystko w porządku,tylko zdjęcia są okropnie nie wyraźne,i nie wiem co mogło się stać ,gdyż ani mi nie spadł,ani nic w nim nie przestawiałam...proszę o pomoc..z góry dziękuję ...
witaj witam...tydzień temu zakupiłam lustrzankę sony alpha 230 i wszystko było w porządku do czasu,gdy wzięłam go dzisiaj i w momencie gdy chciałam zrobić zdjęcie obiektyw sam się odsuwał i zasuwał ...jest ustawiony na AF i cały czas tak się robi i nie mogę zrobić zdjęcia,a na ekraniku miga ręka z wykrzyknikiem...gdy przestawię na MF wtedy jest wszystko w porządku,tylko zdjęcia są okropnie nie wyraźne,i nie wiem co mogło się stać ,gdyż ani mi nie spadł,ani nic w nim nie przestawiałam...proszę o pomoc..z góry dziękuję ...
kris napisał(a):
witaj witam...tydzień temu zakupiłam lustrzankę sony alpha 230 i wszystko było w porządku do czasu,gdy wzięłam go dzisiaj i w momencie gdy chciałam zrobić zdjęcie obiektyw sam się odsuwał i zasuwał ...jest ustawiony na AF i cały czas tak się robi i nie mogę zrobić zdjęcia,a na ekraniku miga ręka z wykrzyknikiem...gdy przestawię na MF wtedy jest wszystko w porządku,tylko zdjęcia są okropnie nie wyraźne,i nie wiem co mogło się stać ,gdyż ani mi nie spadł,ani nic w nim nie przestawiałam...proszę o pomoc..z góry dziękuję ...
niestety ale zmieniło sie tylko to że podczas naciskania przycisku do zrobienia zdjecia robi sie to samo co wcześniej, czyli przysuwa i odsuwa sie samoczynnie obiektyw i wtedy nie mogę zrobić żadnego zdjecia gdyż on wtedy nie reaguje.
trudno mi cokolwiek napisać, bo trudno mi jest sobie wyobrazić sytuację, którą opisujesz.przykro mi ale nie mam możliwości nagrania filmu...jakoś sobie poradze.....dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam
przykro mi ale nie mam możliwości nagrania filmu...jakoś sobie poradze.....dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam
już wszystko w porządku....w dniu kiedy chciałam jechać do sklepu gdzie go zakupiłam ,pomyślałam że pasowałoby usunąć zdjecia,bo po co ktoś ma mi je oglądać....wiec usunełam je i .......i wszystko wróciło do normy....nie wiem dlaczego tak sie działo....mam karte o pojemności 8 gb,a tu tak jakby przeszkadzało te 50 czy 60 zdjęć.....nie wiem o co chodzi,ale najważniejsze że wszystko wróciło do normy ...dziekuje wszystkim za pomoc...pozdrawiam
już wszystko w porządku....w dniu kiedy chciałam jechać do sklepu gdzie go zakupiłam ,pomyślałam że pasowałoby usunąć zdjecia,bo po co ktoś ma mi je oglądać....wiec usunełam je i .......i wszystko wróciło do normy....nie wiem dlaczego tak sie działo....mam karte o pojemności 8 gb,a tu tak jakby przeszkadzało te 50 czy 60 zdjęć.....nie wiem o co chodzi,ale najważniejsze że wszystko wróciło do normy ...dziekuje wszystkim za pomoc...pozdrawiam