anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

witam, mam pytanie dotyczące produkcji sony alfa 350

topik77
Początkujący

witam, mam pytanie dotyczące produkcji sony alfa 350

moja lustarzanka ma napis made in thailand, ale dziś trzymałem w ręku ten sam aparat tylko że on był wyprodukowany w Japoni made in Japan. czy jest jakaś różnica między tymi aparatami. Pozdrawiam.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Nie przejmuj się tym, to takie same aparaty.
Życzę wielu udanych zdjęć :)

Pozdrawiam :c10

mrbestia-----
Początkujący

nie panikuj ja mam kita made in china :nauseated_face:

spolADRIAN1huovr
Początkujący

A Chińczyki pracują za miskę ryżu :c11

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

ADRIAN napisał(a):

A Chińczyki pracują za miskę ryżu :c11

A Chińczyki produkują nasze lustrzanki bo na 100% koszt produkcji sprzętu jest tańszy niż w europie i na pewno nie za miskę ryżu, nie w takich koncernach.

LudzkiLucek
Początkujący

Któregoś dnia wziąłem A200 kumpla i porównałem z moją A300. Tylko jakość wykonania, spasowanie elementów obudowy. Okazało się, że A200, wykonana w Malezji ma luzy w obudowie powodujące trzeszczenie i uginanie się w dłoni. Moja A300 wykonana w Japonii nie wykazuje takich cech, elegancko spasowana, nie ugina się i nie trzeszczy. To prawda, że to troszkę różne modele, ale czy to powinno się przekładać na jakość wykonania? Dla mnie z tego prostego porównania wynika, że jednak to gdzie wyprodukowano dany sprzęt, ciągle ma jakieś znaczenie.

Lucek

xXRolandXx
Początkujący

Hej!
Według mnie to chyba przypadek nie wydaje mi się, żeby przykładowo hamburger z sieci Mc'Donald's zjedzony w Warszawie czy Gdańsku czymś się różnił.
Pozdro

profile.country.pl_PL.title
smoku215
Początkujący

Topik, tak jak pisze Lajam, nie przejmuj się tym. Poprzednio miałem analogowego Olympusa IS-30 ( to taka lustrzanka z niewymiennym obiektywem ), Produkcja "made in China" ale jakość wykonania na najwyższym poziomie, służyła mi ładnych parę lat, różnorakie wypady , m.in. górskie szlaki. To że coś jest wykonane w Chinach nie oznacza od razu że to badziewie. Firmy np. takie jak Sony mają swoje normy technologiczne które muszą być zachowane, nie ważne gdzie jest produkcja, w Chinach, Bangladeszu czy w samej Japonii.
Miłego focenia ;)