Podziel się wrażeniami!
Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam
First of all Anno:lepiej jak publikujesz foty pojedynczo.Mnie tam tryptyki i tego tam nie podchodza.
Ale za to pięknie widać, jak mu się do rękawa woda leje... :smileymrgreen: Twarz tu akurat jest mało istotna...Monty napisał(a):
na pierwszej focie Twoj pierworodny zakrywa dlonia twarz
Tadeusz napisał(a):
Ale za to pięknie widać, jak mu się do rękawa woda leje... Twarz tu akurat jest mało istotna...Monty napisał(a):
na pierwszej focie Twoj pierworodny zakrywa dlonia twarz
Baaardzo pozytywne!
Pierwsze z serii jest okrutne... "Chodź Qbusiu, tato da Ci chrupeczka" A całość jak zwykle prima sort. (Czekam na jakieś Twoje potknięcie, żebym mógł się czegoś doczepić a tu... nic!!!)
pzdr
troszkę się naczekałaś http://img233.imageshack.us/img233/4687/flowers1852181.gif
Seria "męski świat" - świetny pomysł, a Kuba świetnie podołał. Podoba mi się konwersja. Zresztą jak widać po moich ostatni portretach, ciągnie mnie do takich "low contrast BW" . Poza tym mam wrażenie, że sporo czytałaś o dobrym reportażu. W dobre "ramy" zawarłaś ten reportaż
141 - dobry wstęp
142 - on jest boski, niby tylko profil, ale zaciekawioną minkę da się "wyczuć":)
143 - to wygląda, jakby on grał od co najmniej 20 lat (fajnie, że młody miał asekurację )
144 - podoba mi się rozkład nieostrości. Chyba czasami muszę przymknąć szkiełko
145 - szefunio
146 - no tak....bycie facetem męczy ( ), przydałoby się ciut jaśniej, ale w sumie wszystkie zdjęcia są takie "klimatycznie minimalnie niedoświetlone"
147 -
świetna fotka. Bardzo ciasny kadr powoduje,że od razu się "rzucamy" na jego skupioną minkę. Świetna kompozycja
Nadmorskie klimaty. Znowu ładny reportaż. Brakuje światła, ale na zachmurzenie jeszcze nie mamy wpływu
Znowu jest wstęp, rozwinięcie i nawet zakończenie. Bardzo poukładane serie nam prezentujesz
148 - no i poszedł w długą....tyle go widzieli
149 - dobrze, że przykucnęłaś. Ja zawsze mam dziwny nawyk podczas focenia - obniżam się. Kręgosłup i nogi swoje odczują, ale wiem, że warto. Warto być czasami na poziomie lub niżej niż bohaterowie zdjęcia. BTW polecam Ci po lokalnym rozjaśnianiu pędzelkiem, byś użyła również gumki z malutkim rozmiarem. Pewnie mało kto to widzi, ale ja tak
150 - a dostałaś z kamienia ? Młody fajny radosny, zacnie sobie siadł i to mi się podoba, że on nie patrzy w obiektyw, jest taki swobodny i naturalny Szkoda troszkę tej zielonej obwódki w lewym rogu, ale to takie tam...
151 - fajnie, że jest dłuższy czas, że nie zamroziłaś jego nogi. Pewnie troszkę klatek zrobiłaś, zanim udało Ci się mieć nieostrą tylko nogę
152 - zmęczony wojażami bywało lepiej
153 - OMG! Świetny dyptyk ! KAPITALNIE. Jakiś mało znaczący głos ostatnio pisał, że tylko radosne dzieci - a ja patrząc kolejny raz na Twoje zdjęcia mówię stanowczo - NIE! Dzieciństwo to zbiór setek emocji. Ciesze się, że Ty to rozumiesz. Że dokumentujesz każdą jego "wersję". Przecież to oczywiste, że sobie beczy
Fajne kolorki
154 - już pisałem na fejsie - Szacun! http://klubkm.pl/forum/images/smilies/notworthy.gif
czy jest sens w ogóle coś pisać? Przecież to jest niesamowite zdjęcie. Daliście z siebie wszystko
Fajnie, że kwadrat. Dobrze, że nie ma nic innego, jak twarz i czapa. Widać, że mocno się głowisz by kadry były dopracowane
155 - kąpiel - boska seria! Kolorystyka bije taką radością i czystością - idealnie pasuje do tematu! Każde zdjęcie z osobna i wszystkie razem - świetne. Się nie przyczepię. Wybacz
156 - przyjemny spacerkowy strzał. Chciałbym ciut jaśniej i może nieco aparat w lewo, wtedy byłoby lepsze tło (chyba )
157 - znowu fajnie, że dyptyk. To nie jest proste zrobić dobry dyptyk, czy tryptyk. Tobie się udaje. Na lewej to zaciekawienie, to oczko - mocny moment . Zaś na prawym całe szczęście, że jest woda (pewnie nie było łatwo )
158 - fajnie, że wracasz do starszych kadrów. Miło mi widzieć tatę kuby (pozdrów, pozdrów). Fajna seria, się uśmiałem. Brawo
Fantastyczne zdjęcia robisz, zaglądam do Twojej galerii z naprawdę wielką przyjemnością
Pokazujesz nam głównie synka i to fajnie Ci się udaje ,jest już ponad 150 fotek a każdą choc w roli głównej Kubuś przyjemnie się ogląda ,myślę że sukces w Twoim przypadku polega tym że kochasz Kubusia i kochasz fotografię
Dziękuję za każde pozostawione tu słowo. Dziś kadr świeżutki - prosto z wczoraj. Zosia w poszukiwaniu wiosny...
Taka mięciutka Zosia
Nie lubię robić takich zdjęć, ale bardzo przyjemnie się to ogląda