anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bateria VGP-BPL21

Przema2006
Początkujący

Bateria VGP-BPL21

Witajcie

Czy ktoś miał przyjemność z VGP-BPL21 ?

Pozdrawiam
Miłego Dnia :)

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
pkoni-----
Początkujący

a czego chciałbyś się dowiedzieć odnośnie tej baterii?

Przema2006
Początkujący

Witaj

Jak już dowiedziałem się w sklepie Sony:

1) niestety na baterie udzielana jest 6 miesięczna gwarancja,
2) przeciętnie żywotność baterii to około 2 lata choć bywają wyjątki w obie strony,
3) koszt zakupu wspomnianej baterii jest wysoki 800-900 zł w zależności czy kupujemy w sklepie czy korzystamy z opcji dostawy przez infolinię,

Chciałem się dowiedzieć czy faktycznie czas pracy na wspomnianej baterii jest wyższy jeżeli tak to o ile w stosunku do standardowej, przyjmuje tutaj pracę z wifi,internet i maksymalną jasność ekranu.

Pozdrawiam
Przemek

jsobolew
Początkujący

Przema2006 napisał(a):

Witaj

Jak już dowiedziałem się w sklepie Sony:

1) niestety na baterie udzielana jest 6 miesięczna gwarancja,
2) przeciętnie żywotność baterii to około 2 lata choć bywają wyjątki w obie strony,
3) koszt zakupu wspomnianej baterii jest wysoki 800-900 zł w zależności czy kupujemy w sklepie czy korzystamy z opcji dostawy przez infolinię,

Chciałem się dowiedzieć czy faktycznie czas pracy na wspomnianej baterii jest wyższy jeżeli tak to o ile w stosunku do standardowej, przyjmuje tutaj pracę z wifi,internet i maksymalną jasność ekranu.

Pozdrawiam
Przemek

1) z tego co mi wiadomo, to na baterie niemal zawsze jest półroczna gwarancja
2) jeśli będziesz korzystał z trybu oszczędzania baterii, to powinna pożyć nawet 3-4 lata

Nie mam zielonego pojęcia jakiego masz notebooka, więc nie powiem ile ani o ile dłużej laptop będzie działał. Podana bateria ma 82Wh. Musiałbyś poszukać w internecie ile twój model pobiera prądu przy podanej przez Ciebie specyfice pracy (ewentualnie samemu zmierzyć). Wartość ta jest wyrażana w watach, więc dzielisz pojemność baterii przez ilość watów pobranych przez laptopa. Przyjmijmy, że pobiera wtedy 20W:

82Wh / 20W = ok. 4h pracy na baterii przy danym obciążeniu

Przema2006
Początkujący

Witam

Obecnie jeszcze FW31ZJ.
Dziękuję za info.

Pozdrawiam
Przemek