anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem Sony vaio

BartoszS-----
Początkujący

Problem Sony vaio

Witam!
Mam problem! Próbowałem podłączyć laptopa do tv przez kabel HDMI. Za którymś razem z pulpitu zniknęły ikony, kursor... została tylko tapeta. Zresetowałem kompa, włącza się i dalej to samo. Odłączyłem od prądu, wyciągnąłem baterie na jakies 20 minut, włączyłem i dalej to samo. Zaznaczam że jak włączyłem tryb awaryjny to działa (właśnie pisze z tego trybu) Prosze o pomoc i z góry dziękuje.

12 ODPOW. 12
profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Faktycznie Ram wygląda na sprawny.
Korzystasz z ochrony antywirusowej?
Możesz użyć tego: http://us.mcafee.com/virusInfo/default.asp?id=stinger
Ktoś już kiedyś wyleczył komputer tym programem.

profile.country.pl_PL.title
Remcia
Początkujący

Ściągnęłam ten program, pracował kilka godzin, znalazł tylko 2 zagrożenia ze strony Adobe Photoshop, usunął je, ale jak błędy wyskakiwały tak wyskakują. Nie wiem co z tym zrobić. Może to być wina np. płyty głównej?
W miare pracy odkrywam, że wiele funkcji dziwnie nie związanych z sobą padło, np. na skypie podczas rozmowy, słychać rozmówcę, nie słychać mnie na komputerze tej drugiej osoby. I to wina nie leży po jej stronie ani po stronie ustawien mojego skype. Czasem też wychodzi problem z odtwarzaniem filmów-samym włączeniem ich w AllPlayer. Po paru restarach, albo komp zawiesza się na maxa, albo filmy zaczynają chodzić normalnie, a np. zacina sie mozliwosc druku plików PDF w momencie wciskania "Drukuj" 😕

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Ooo.. od allplayera trzeba było zaczynać mówić. :P
Może po prostu kodeki narobiły jakiegoś bałaganu, proponuje odinstalować paczkę i pobrać sobie np. nowe k-lite codec pack.
Jeżeli nic nie pomoże to zgrać ważne pliki na jakiś przenośny dysk i postawić z recovery nowy system - to jest najlepsze wyjście.

Płyty głównej bym się nie czepiał, zazwyczaj są to problemy z pamięcią ram(bo w zasadzie sam błąd o tym mówi), bądź softem który coś blokuje.