anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony VPC-F 23 M1E/B Sterowniki WIN7 PRO

profile.country.en_GB.title
myszaKR
Początkujący

Sony VPC-F 23 M1E/B Sterowniki WIN7 PRO

Witam,

Trochę się dziś załamałem po rozmowie telefonicznej z działem technicznym Sony, powiedzieli mi że oni nie supportują innego systemu niź OEM, to nawet podchodzi chyba pod jakies praktyki monopolistyczne i zmowę z MS.

Ale do rzeczy, Domyślnie z VAIO dostarczony jest WIN7 HOME, ale jako że mam licencje na WIN7 PRO i takiego potrzebuje do pracy chciałem przeinstalować system, no i tu są problemy, nie działają sterowniki, nawet internetu nie da sie podłączyć.

Jakieś pomysły ? Bo to jest aż żałosne że tylko HOME ma być na tego typu komputerze który kosztuje 4tys i ma służyć do pracy....

Pozdrawiam,

edit: proszę o przeniesienie do działu sterowniki, coś źle dodałem

5 ODPOW. 5
majstersztyk
Początkujący

Ale co ma do rzeczy wersja, czy to pro czy home sterowniki są te same. Istotne jest czy system jest 64 czy 32 bitowy. I takie sterowniki dobierasz...
Tu jest support Twojego modelu: http://www.sony.pl/support/pl/product/V ... _B/updates" target="_blank
Jeżeli przesiadłbyś się na 32 bity to już na własną rękę musisz poszukać...

myszaKR
Początkujący

no właśnie w tym problem że przesiadłem się na wersje 64bit i sterowniki z tej strony nie działają, instaluje i nic....

Puściłem jeszcze w firmie recovery OEMA, pewnie tam gdzieś są sterowniki na dysku zgram sobie je i jeszcze raz postawie czysty system, no albo że ktoś miał albo ma na to pomysł

myszaKR
Początkujący

OK,

Sterowniki które są domyślnie w katalogu Windows na OEMowym systemie pasują do innej 7.

Tylko jak zainstalowałem za pierwszym razem wszystko to komputer komunikował o nieodpowiednim akumulatorze i się hibernował.

Pytanie który sterownik odpowiada za klawisze funkcyjne ?

majstersztyk
Początkujący

Ale wcześniej też z tego co widzę miałeś 64 bit więc nic nie zmienia się w kwestii sterowników. Pobieraj z supportu sony i uruchamiaj wszystko klikając prawym na ikonę i "uruchom jako administrator" powinny zaskoczyć.

profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

myszaKR napisał(a):

Pytanie który sterownik odpowiada za klawisze funkcyjne ?

Z klawiszamy funkcyjnymi jest inny potrzebny myk:

Jak zrobić aby działały klawisze funkcyjne na VAIO?

Zapraszam na VAIOBlog.pl