Podziel się wrażeniami!
Witam,
Trochę się dziś załamałem po rozmowie telefonicznej z działem technicznym Sony, powiedzieli mi że oni nie supportują innego systemu niź OEM, to nawet podchodzi chyba pod jakies praktyki monopolistyczne i zmowę z MS.
Ale do rzeczy, Domyślnie z VAIO dostarczony jest WIN7 HOME, ale jako że mam licencje na WIN7 PRO i takiego potrzebuje do pracy chciałem przeinstalować system, no i tu są problemy, nie działają sterowniki, nawet internetu nie da sie podłączyć.
Jakieś pomysły ? Bo to jest aż żałosne że tylko HOME ma być na tego typu komputerze który kosztuje 4tys i ma służyć do pracy....
Pozdrawiam,
edit: proszę o przeniesienie do działu sterowniki, coś źle dodałem
Ale co ma do rzeczy wersja, czy to pro czy home sterowniki są te same. Istotne jest czy system jest 64 czy 32 bitowy. I takie sterowniki dobierasz...
Tu jest support Twojego modelu: http://www.sony.pl/support/pl/product/V ... _B/updates" target="_blank
Jeżeli przesiadłbyś się na 32 bity to już na własną rękę musisz poszukać...
no właśnie w tym problem że przesiadłem się na wersje 64bit i sterowniki z tej strony nie działają, instaluje i nic....
Puściłem jeszcze w firmie recovery OEMA, pewnie tam gdzieś są sterowniki na dysku zgram sobie je i jeszcze raz postawie czysty system, no albo że ktoś miał albo ma na to pomysł
OK,
Sterowniki które są domyślnie w katalogu Windows na OEMowym systemie pasują do innej 7.
Tylko jak zainstalowałem za pierwszym razem wszystko to komputer komunikował o nieodpowiednim akumulatorze i się hibernował.
Pytanie który sterownik odpowiada za klawisze funkcyjne ?
Ale wcześniej też z tego co widzę miałeś 64 bit więc nic nie zmienia się w kwestii sterowników. Pobieraj z supportu sony i uruchamiaj wszystko klikając prawym na ikonę i "uruchom jako administrator" powinny zaskoczyć.
myszaKR napisał(a):
Pytanie który sterownik odpowiada za klawisze funkcyjne ?