anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VAIO VPCF23M1E

mufik900
Początkujący

VAIO VPCF23M1E

Mam wielki problem z kartą sieciową od samego poczatku,ponowna instalacja systemu nic nie dała. Bardzo długo szuka sieci po włączeniu i czesto wyskakuje żółty trójkąt o z informacją o jakiś ograniczeniach. Pozatym mam cały czas komunikat :Technologia Intel My WiFi:nie znaleziono karty.
Czy ktoś z Was ma(miał) taki problem?Jak to rozwiązać?
Pozdrawiam.

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Kyle-----
Początkujący

Masz oryginalnego Win7? Czy zmieniałeś na inną wersję? Z tego co pamiętam (przesiadałem się na Win7 PRO) to karta sieciowa sprawiała najmniej problemów.
Jeśli coś instalowałeś to usuń z Dodaj usuń programy, a potem z menedżera urządzeń sterowniki wszystkie od karty (z zaznaczeniem usuń oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia coś tam coś tam) i zainstaluj sterowniki ze strony soniacza, u mnie działa bez problemu.

stubbs.
Użytkownik

Mogłeś (lub mogło się przypadkiem) wyłączyć urządzenie w menadżerze urządzeń. Całej ścieżki jak to zrobić niestety nie pamiętam a u mnie w pracy nie jestem tego w stanie sprawdzić , bo sprzęt mam poblokowany na maksa aby nie kombinować nic :c18 .

Pozdrawiam Stubb
Kyle-----
Początkujący

No jakby wyłączył urządzenie to nie pisałby, że "bardzo długo szuka sieci", bo wtedy by nie miało co szukać nawet ;)
Poza tym, Care pokazuje ostrzeżenie jeśli w menedżerze są wyłączone urządzenia.

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Miałem to samo w moim vaio(tylko bez komunikatu) od pierwszego włączenia, widać niedopracowane te sterowniki... Przed połączeniem miałem 5 kresek zasięgu po połączeniu max 1 i oczywiście trójkącik ostrzegawczy. Zmiana sterowników pomogła.

mufik900
Początkujący

Super,czy ktoś z Was może mi wskazać które to są dokładnie sterowniki(najchetniej link)bo jestem laikiem a jak już mam czarne na białym to sobie poradzę.
Dziekuję.

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

http://www.sony.pl/support/pl/product/V ... _0042_5945
zaznacz ptaszka przy Oświadczam... i kliknij download potem tylko uruchom ten plik i postępuj zgodnie z instrukcją. Prawdopodobnie będzie powiadomienie, że już posiadasz tą wersję sterownika i mimo to kontynuuj instalację.

mufik900
Początkujący

Niestety nic nie dało podstawienie nowego sterownika,nie moge sobie z tym poradzić więc wysyłam go do serwisu,niech się martwią. :c71

stubbs.
Użytkownik

W serwisie uporają się z tym raz-dwa. Koniecznie napisz co było przyczyną, bo zjada mnie ciekawość, szczególnie że sam nie mogłem się doszukać ciekawego rozwiązania Twojego problemu :c25

Pozdrawiam Stubb
mufik900
Początkujący

Napewno napisze co było,z drugiej strony martwię się czy systemu mi na nowo nie postawią,dane skopiowałem ale i tak zawsze jest potem z tym roboty.