Podziel się wrażeniami!
Mam wielki problem z kartą sieciową od samego poczatku,ponowna instalacja systemu nic nie dała. Bardzo długo szuka sieci po włączeniu i czesto wyskakuje żółty trójkąt o z informacją o jakiś ograniczeniach. Pozatym mam cały czas komunikat :Technologia Intel My WiFi:nie znaleziono karty.
Czy ktoś z Was ma(miał) taki problem?Jak to rozwiązać?
Pozdrawiam.
Masz oryginalnego Win7? Czy zmieniałeś na inną wersję? Z tego co pamiętam (przesiadałem się na Win7 PRO) to karta sieciowa sprawiała najmniej problemów.
Jeśli coś instalowałeś to usuń z Dodaj usuń programy, a potem z menedżera urządzeń sterowniki wszystkie od karty (z zaznaczeniem usuń oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia coś tam coś tam) i zainstaluj sterowniki ze strony soniacza, u mnie działa bez problemu.
Mogłeś (lub mogło się przypadkiem) wyłączyć urządzenie w menadżerze urządzeń. Całej ścieżki jak to zrobić niestety nie pamiętam a u mnie w pracy nie jestem tego w stanie sprawdzić , bo sprzęt mam poblokowany na maksa aby nie kombinować nic .
No jakby wyłączył urządzenie to nie pisałby, że "bardzo długo szuka sieci", bo wtedy by nie miało co szukać nawet
Poza tym, Care pokazuje ostrzeżenie jeśli w menedżerze są wyłączone urządzenia.
Miałem to samo w moim vaio(tylko bez komunikatu) od pierwszego włączenia, widać niedopracowane te sterowniki... Przed połączeniem miałem 5 kresek zasięgu po połączeniu max 1 i oczywiście trójkącik ostrzegawczy. Zmiana sterowników pomogła.
Super,czy ktoś z Was może mi wskazać które to są dokładnie sterowniki(najchetniej link)bo jestem laikiem a jak już mam czarne na białym to sobie poradzę.
Dziekuję.
http://www.sony.pl/support/pl/product/V ... _0042_5945
zaznacz ptaszka przy Oświadczam... i kliknij download potem tylko uruchom ten plik i postępuj zgodnie z instrukcją. Prawdopodobnie będzie powiadomienie, że już posiadasz tą wersję sterownika i mimo to kontynuuj instalację.
Niestety nic nie dało podstawienie nowego sterownika,nie moge sobie z tym poradzić więc wysyłam go do serwisu,niech się martwią.
W serwisie uporają się z tym raz-dwa. Koniecznie napisz co było przyczyną, bo zjada mnie ciekawość, szczególnie że sam nie mogłem się doszukać ciekawego rozwiązania Twojego problemu
Napewno napisze co było,z drugiej strony martwię się czy systemu mi na nowo nie postawią,dane skopiowałem ale i tak zawsze jest potem z tym roboty.