Podziel się wrażeniami!
Piszę tutaj, bo wszystko inne jak na razie zawiodło, a wolę się w 100% upewnić zanim zacznę "mącić" w sterownikach. Ale od początku - na tym modelu nie ma możliwości aktualizacji sterownika karty graficznej - GeForce 9200 GS. Na stronie nVidii jest informacja, że producent zablokował możliwość aktualizacji sterowników karty graficznej i trzeba się zwracać do niego o w.w. sterowniki. Tylko jak na razie SONY ma mnie w głębokim poważaniu, gdyż od 2008 roku nie pofatygowało się by zamieścić aktualny sterownik lub zdjąć te dziwne zabezpieczenia. Z związku z tym problemem, a powiem że próbowałem już różnych metod, czy jest możliwość swobodnej aktualizacji sterowników grafiki, czy też jestem zmuszony "na siłę" grzebać w systemie lub wywalić system i zainstalować czysty - niedostarczony przez firmę SONY? Czym jest spowodowana taka polityka firmy względem klientów?
Na marginesie - chciałem znaleźć możliwość kontaktu via e-mail z supportem jednakże strona sony.pl wyleczyła mnie z nadziei - jest jedynie kontakt telefoniczny w określonych przedziałach czasowych a to zdecydowanie utrudnia kontakt.
Sterowniki, jeżeli są dostępne to znajdziesz na stronie vaio-link.com po wybraniu Polski i wpisaniu swojego modelu.
Jeżeli chodzi o możliwość instalacji sterowników to gdzieś mi się dawno przewinął poradnik jak to zrobić - poszukaj w sieci.
Support? Pytasz i masz:
customersupport.pl@vaio-link.com
Do tej pory ten adres funkcjonował. Wydaje mi się, że powinien być dalej poprawny (strona vaio-link zmieła domene). Wysłałem im właśnie maila - jak mi odpowiedzą to potwierdzę.