Podziel się wrażeniami!
Witam
Dzisiaj zakupilem powyzszego lapka ale zastanawia mnie kilka rzeczy:
-dysk twardy zarowno w sklepie (Saturn) jak i na stronie SONY jest opisywany jako 500GB, a faktycznie jest tam 450G. EWIDENTNIE JEST ROZBIEZNOSC. Czy mozna jakos domagac sie wymiany dysku na 500gb?
-nie moge nigdzie znalezc sterownikow do tego komputera-mozecie pomoc?
Ponizej moje uwagi-byc moze komus sie przydadza poniewa na necie nie mozna znalezc nic na temat tego lapka:
-Nowka bateria wg.producenta powinna trzymac 4.5h-faktycznie jest dosc mala i trzyma nie wiec niz 3,5 przy przegladaniu internetu
-Matryca-jest napisane ze to VAIO ale nigdzie nie wiadomo czy jest to LED czy w starej technologii.....
-3 porty usb sa umieszczone jeden obok drugiego na samym brzegu laptopa po prawej stronie-dla praworecznych bardzo niewygodne.
-kontrolki w lapku w kolorze zoltym-jak w starych sprzetach
EDit:
Chyba wiem z czego wynika owe 450GB-te kompy maja nagrane cos w rodzaju drugiej partycji z osobnym systemem sluzacym jedynie do szybkiego korzystania z netu. Byc moze te 50GB jest zarezerwowane na tamten system-chociaz moim zdaniem troche za duzo.
Do wad sprzetu dodam jeszcze luz na przyciskach od touchpada.
A słyszałeś o czymś takim jak partycja recovery? Między innymi na nią jest zarezerwowane te 50 GB.
Co do sterowników, sprawdzałeś na stronie supportu Sony Vaio? Wygląda na to, że nie.
sterowniki
Możesz podzielić się informacją, po co ci sterowniki?
Z tymi matrycami to świeta racja
Do dzis nie wiem jaką matrycę ma mój F13Z1 - LED czy CCFL
I pewnie dopóki jej nie roztrzaskam to się nie dowiem
W jednym miejscu mówią że CCFL w drugim czytam że LED
A słyszałeś o czymś takim jak partycja recovery? Między innymi na nią jest zarezerwowane te 50 GB.
Co do sterowników, sprawdzałeś na stronie supportu Sony Vaio? Wygląda na to, że nie.
sterowniki
Możesz podzielić się informacją, po co ci sterowniki?
tommiberry napisał(a):
Dzisiaj zakupilem powyzszego lapka ale zastanawia mnie kilka rzeczy:
-dysk twardy zarowno w sklepie (Saturn) jak i na stronie SONY jest opisywany jako 500GB, a faktycznie jest tam 450G. EWIDENTNIE JEST ROZBIEZNOSC. Czy mozna jakos domagac sie wymiany dysku na 500gb?
tommiberry napisał(a):
nie moge nigdzie znalezc sterownikow do tego komputera-mozecie pomoc?
tommiberry napisał(a):
-Nowka bateria wg.producenta powinna trzymac 4.5h-faktycznie jest dosc mala i trzyma nie wiec niz 3,5 przy przegladaniu internetu
tommiberry napisał(a):
Matryca-jest napisane ze to VAIO ale nigdzie nie wiadomo czy jest to LED czy w starej technologii.....
tommiberry napisał(a):
DO tego myslalem o formacie poniewaz na kompie generalnie jest syf:
-ponad 10 razy zainstalowany jakis element dotneta -w roznych hjezykach
-ta sama sytuacja z windows live
-do tego od jakis syfnych aplikacji sony vaio
mobor napisał(a):
Z tymi matrycami to świeta racja
Do dzis nie wiem jaką matrycę ma mój F13Z1 - LED czy CCFL
I pewnie dopóki jej nie roztrzaskam to się nie dowiem
W jednym miejscu mówią że CCFL w drugim czytam że LED
Czyli - wniosek z tego - że podświetlenie CCFL jest lepsze w pracach z multimediami ?
Zimne katody dają nam bardziej naturalną barwę światła, co przekłada się na prawdziwsze odwzorowanie kolorów. Wystarczy sprawdzić monitory Eizo do zastosowań profesjonalnych, posiadające podświetlenie CCFL.
Dodaj kolejne minusy:
-klawiatura po miesiacu uzytkowania zaczyna odciskac sie na ekranie
-pojawily sie pierwsze ryski na górnej czesci obudowy (byc moze niska jakosc obudowy)-zobaczymy jak dalej to bedzie wygladac.
tommiberry napisał(a):
Dodaj kolejne minusy:
-klawiatura po miesiacu uzytkowania zaczyna odciskac sie na ekranie
-pojawily sie pierwsze ryski na górnej czesci obudowy (byc moze niska jakosc obudowy)-zobaczymy jak dalej to bedzie wygladac.