- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
w końcu ...
polskie forum VAIO
Mam nadzieję, że nie będzie odwiedzane tylko przez użytkowników ale również pracowników Sony Poland zajmujących sie tym sprzętem, którzy będą udzielać rad i wskazówek.
Pozdrawiam
/prawie bardzo zadowolony użytkownik VAIO FZ-21Z/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chodzi mi o wszystkie programy Googla. Tak sie jaracie ta firma, ze to juz sie robi smieszne. Google Chrome dodaje od razu uslugi update'u i inne badziewia. Osobiscie nie lubie Chrome. Inne osoby moga nie lubic Opery, inne FF. Dlatego dodawanie na sile jednej jedynej slusznej przegladarki jest bez sensu, bo zawsze ktos bedzie niezadowolony. A w stosunku do Googla to mam jeszcze zastrzezenia odnoscie prywartnosci, bo wiadomo, jak ta spolka do tego podchodzi. Wg mnie najlepszym rozwiazaniem jest to (o dziwo) MS. Czyli ekran wyboru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie masz narzuconej konieczności korzystania z Google Chrome. Jednak dla osób chcących używać tej przeglądarki rozwiązanie proponowane przez Sony jest bardzo korzystne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No chyba przyszła pora z tym zamulaniem coś zrobić bo powoli zaczyna mnie krew zalewać, to nie jest "ten sam" laptop co 2 lata temu, strasznie muli i ciężko cokolwiek na nim robić, zwłaszcza obróbkę zdjęć.
Stąd moje pytanie, czy z oprogramowaniem Vaio nie dostarczona narzędzia, które by poprawiało wydajność systemu, jeżeli nie ma czy szukać czegoś w sieci i na ile takie narzędzia pomagają?
Wiem, ze najskuteczniejsza metoda jest format C ale ...
Może macie jakies inne patenty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Windows choć moim zdaniem jest coraz lepszy, to z jego zabrudzaniem w miarę upływu czasu programiści sobie jeszcze nie poradzili. Dwa lata to dużo i najlepiej jeśli po takim czasie zainstalujemy system na nowo.
Możemy przeczyścić rejestry, defragmentować dysk i wyłączyć programy z autostartów (start -> uruchom... -> msconfig i wyłączyć niepotrzebne programy przy uruchamianiu).
W najnowszych Vaio sprawa jest prostsza dzięki diagnozującemu, konfigurującemu i czyszczącemu nasz system programowi Vaio Care (włączany przez przycisk ASSIST).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej. Czy ktoś z Was używa programu VAIO MEDIA GALLERY i jest w stanie nakreślić jego wady/zalety? Ja do tej pory używałem do muzyki poczciwego Winampa, ale wreszcie zakupiłem nowym komp i czas przełączyć się na coś bardziej zaawansowanego.
Na pierwszy rzut oka uderzył mnie brak obsługi plików .flac. Jeżeli jest to nie do przejścia to prawdopodobnie będzie trzeba szukać innego playerka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem, czy zadaję to pytanie we właściwym dziale - jeżeli nie, to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Przed chwilą przestał mi działać lewy klawisz myszy w moim vaio. Proszę o poradę, jak sprawdzić, czy ja sama coś niechcąco zablokowałam, czy też coś się zepsuło w moim laptopie?
Z góry dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Vaio Care - Hardware Diagnostic - gdzie zapisuje się log z testowania pamięci? Ponieważ zapusciłem test, który trwał ponad 4 godziny, zostawiłem włączony komputer. Po paru godzinach zastałem zrestartowany sprzęt i ani śladu po teście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Fkatycznie, po aktualizacji do ver1.3 Media Gallery wydaje sie byc 'bardziej posluszna'. Mimo wszelkich checi zrezygnowalem jednak z tego programu.
Spodobal mi sie za to Sony Media Go. Mam tylko jeden problem dotyczący tagowania utworów. Załóżmy taką sytuację:
- Mam jeden utwór danego wykonawcy
- Dodaję grafikę do piosenki - grafika automatycznie wyświetlona jest jest na poziomie albumu (sortowanie według albumów)
- Zmieniam na sortowanie według wykonawcy i tutaj zagadka - czasami dodana grafika pojawia się jako grafika wykonawcy, a czasami nie. Od czego to zależy (bądź co robie źle?)
W załączniku zrzut ekranu w przypadku, gdy właśnie dodałem grafikę do piosenki, ale nie wyświetla sie ona na poziomie wykonawcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Mam pytanie odnośnie programu (aplikacji?) RECOVERY. Proszę o informację, czy faktycznie za jej pomocą mogę przywrócić mojego laptopa do stanu fabrycznego, czyli że wszystko będzie tak jak w chwili, kiedy wypakowałam komputer z pudła i po raz pierwszy odpaliłam?
Jeżeli tak, to bardzo bym prosiła o instruktaż, z której konkretnie opcji powinnam skorzystać, bo po włączeniu Recovery, mam m.in następujące możliwości:
1/ Windows Backup and restore
2/ restore C: drive
3/ retore Complete system.
Którą z tych opcji powinnam kliknąć, chcąc przywrócić laptopa do stanu "sklepowego"?
Z góry sorki, jeżeli to błahe pytania, ale naprawdę nie znam się na tym za bardzo. Muszę wykonać tą operację, ale boję się, żebym czegoś nie zepsuła.
Dziękuję za wszelką pomoc i porady.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aby przywrocic vaio do stanu sklepowego wybierz opcje :
3.Restore Complete system.
Pamietaj jednak ze wszystkie dane zostana usuniete z komputera, tak wiec przed wykonaniem tej czynnosci zrob sobie kopie danych.