Podziel się wrażeniami!
Poszukuje obiektywu zamiast standardowego kita, nie musi miec takiego samego zakresu, moze miec cos np 28-70 lub cos od 30, nie musi tez byc to sony, moze byc inna firma, najlepiej cos w granicach okolo 1000zl, nie musi tez byc koniecznie nowy, najlepiej z AF. Co polecicie?
armalite napisał(a):
A najgorsze jest to, że naprawa jest właściwie nieopłacalna. Przerabiałem ten temat, dzwoniłem do siedziby głównej K-Consult i tam mi mówili, że naprawa poza gwarancją kosztuje około 500-600 zł. Nowy obiektyw 900...
Może coś się zmieniło od tamtego czasu, może ceny spadły, ale tak czy inaczej: 70-300 to fajne dość ostre szkło, dopóki działa lepszego w tej cenie lub tańszego nie znajdziesz. Póki działa...
Czytałem gdzieś, że podczas naprawy wstawiają nowe, poprawione zębatki, bodajże aluminiowe, ale nie wiem ile to prawdy. Może to tylko plotka albo pobożne życzenia. U Tadeusza poleciały drugi raz. Ja nie ryzykowałem - naprawiłem i pchnąłem na Allegro, kupiłem Tamrona. Tego mogę polecić z czystym sumieniem.
piotruso napisał(a):
A co do serwisu to skoro Tadeuszowi padł obiektyw po raz drugi to chyba jednak nie wstawiają aluminiowych (podejrzewam, że część zamienna jest tożsama z częścią w obiektywie).