Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, choc stosowne powitanie zostawiłam w stosownym miejscu
Chciałabym pomału rozbudowac sprzęcik, ale kompletnie nie wiem od czego zacząc
Wiem że prawie każdy dodatek jest opisany na tym forum i spodziewam się odpowiedzi że o tym i o tym w wątku takim i takim, ale nie o to mi chodzi.
Bo żeby szukac, trzeba wiedziec czego szukac
Chciałabym abyście pomogli mi od podstaw
Obecnie aparatu najczęściej używam w pomieszczeniach do focenia "o zgrozo" dzieci i wiadomo, oświetlenie itd dają popalic.
I oto mój problem, narazie jedynym posiadanym sprzętem jakim operuję to
700 + szkło 3.5-5.6 / 16-105
i w co najlepiej zainwestowac?
Może coś do szkiełka jest co może je urozmaicic??
Proszę was bardzo o podpowiedzenie mi, i nie wymagam szczegółowego opisu, bo takowy z pewnością znajdę w innych tematach, tylko właśnie o naprowadzenie typu:
"polecam filtr ... "
Z góry dziękuję za okazane zainteresowanie i pomoc
kris powiem tak: dziękuję postoję
wdzięczny temat lecz męczący
poka poka gdzie mogę obejrzeć?
zdjęcia dzieci są własnością rodziców/przedszkola i nie mam zgody na publikację w necie
rozumiem
Kris znajoma ma stałkę Zeissa właśnie 50 mm 1.4 i faktycznie w fotach można się zakochac ale narazie zadowolę się chyba sony, coby Tompie znów nie musiał się zastanawiac po co komu taki obiektyw
Tompie gratuluje, jeśli z wiedzą z dziedziny fotografii już się narodziłeś gdyby ze mną tak było, też bym pewnie nie zadawała tak "głupich" pytań. Na temat przemyśleń się nie wypowiem,
bo nie wiem, czy Twoim zdaniem lustro jest zarezerwowane wyłącznie dla (no właśnie kogo)???
Każdy kupuje do swoich potrzeb, ja ze swoich się tłumaczyc nie będe
Po przeglądnięciu galeryjki łatwiej jest przyswoic wiele rzeczy, a ja myślałam że samą teorią zdołam się udoskonalac
emiliana napisał(a):
Na temat przemyśleń się nie wypowiem,
bo nie wiem, czy Twoim zdaniem lustro jest zarezerwowane wyłącznie dla (no właśnie kogo)???
Każdy kupuje do swoich potrzeb, ja ze swoich się tłumaczyc nie będe
emiliana napisał(a):
Kris znajoma ma stałkę Zeissa właśnie 50 mm 1.4 i faktycznie w fotach można się zakochac ale narazie zadowolę się chyba sony
Chyba, że innego systemu jest ta 50tka krisie.
http://www.zeiss.de/C12567A8003B58B9/Co ... 1B005DDD76
Tomku ja wiem, że są Zeissy 50tki, ale to manuale - powodzenia przy zdjęciach małych dzieci
Miałem pentacona. Dawałem radę