Podziel się wrażeniami!
Szukam plecak który pomieściłby sprzęt fotograficzny, jak na razie: korpus, obiektyw 18-55, lampę błyskową, statyw i inne drobiazgi. Problem jest taki że nie mogę znaleźć plecaka który pomieściłby laptopa 17,3" (wymiary 42 x 27) znalazłem coś takiego http://allegro.pl/plecak-tamrac-adventure-9-foto-laptop-17-cali-i2329672275.html ale nie wiem czy te 0,3" jakoś da się upchać .
Naprawdę chce Ci się nosić takiego kloca?
17 cali to olbrzym!
A do plecaka wejdzie spokojnie, tylko szczerze pytam się: po co?
Nosić się nie chce ale czasami jest taka sytuacja że po prostu trzeba gdzieś przenieść tego "klocka" a nie chce go dalej nosić w torebce ze Stokrotki .
Kupowanie plecaka ze względu na laptopa to moim zdaniem zły wybór.
Jeśli już musisz, poszukałbym też wśród produktów Lowepro.
Przy czym pamiętaj, że wielkość laptopa determinuje wielkość plecaka...na co dzień nie będziesz potrzebować takiego olbrzyma.
Ja mam Compu Rover AW ale lapka 15,3". Wchodzi z dużym luzem ale nie mam jak przymierzyć czy 17" się zmieści (według specyfikacji się mieści).
Ja, niestety, noszę go na co dzień do pracy (potrzebuję laptopa a i aparat chcę mieć przy sobie). Wszyscy się ze mnie śmieją, że wyjeżdżam prosto z pracy , duży jest ten plecak. Podobnie zabieram go na delegacje bo i laptop i aparat chcę mieć. A potem chodzenie po mieście, wchodzenie do knajp, do tramwaju, autobusu nie jest najwygodniejsze. Ale cóż, jak chce się mieć wszystko? A zabieranie kilku toreb jest kłopotliwe.
Już się zdecydowałem na Compu Rover AW wielkie dzięki za bezcenne rady .
kuba2106 napisał(a):
Już się zdecydowałem na Compu Rover AW wielkie dzięki za bezcenne rady .
Mierzyłem już lapka w Case Logic SLRC206 na 15" i ok 1cm wystawało :smileyevil: a u mnie w mieści za dużo sklepów foto nie ma.