Podziel się wrażeniami!
Witam. Zauważyłem , że moja Sigma j.w. nie ustawia dobrze ostrości na długim końcu. Używam sporadycznie , ale skoro posiadam, to lepiej, żeby działał Ostrość ustawiała się za fotografowanym obiektem, czyli chyba BF. Czy jest serwis Sigmy, czy mogę go wysłać do "naszego" serwisu Sony w celu ustawienia? Ile to może kosztować? Przeszukałem wątki, ale nie znalazłem podpowiedzi. Dzięki za info.
Skoro to obiektyw Sigmy, to CSI nic z nim nie zrobi.
Zastanawiam się, czy ten BF to zawsze był? Może po prostu zębatki padły? Spróbuj ręcznie pokręcić - chodzi lekko, płynnie, nic nie chrzęści?
Sigma ma oczywiście swój serwis, możesz tam zadzwonić. Jeśli obiektyw już po gwarancji, można spróbować poszukać jakiegoś lokalnego warsztatu.
Obiektyw kupiłem w zeszłym roku, co prawda z drugiej ręki, ale wygląd i działanie idealne- żadnych chrobotów, skrzypień, itp. Nawet go zbytnio nie "przestrzeliłem", wydawało mi się, że po prostu przy 300mm zaczyna "mydlić" obraz, ale właśnie ostatnio zrobiłem kilkanaście zdjęć i ostrość wypadała za obiektem. Teraz potestuję go jeszcze dokładniej, ale raczej to ww przypadłość. Ile może kosztować regulacja?
Ile może kosztować regulacja?
Dzięki serdeczne za namiary. Kurcze, żeby to nie była czasem ta sama firma, która nie potrafiła mi migawki w Minolcie kiedyś naprawić. No, ale może już się nauczyli ;-(
Bezpośredni link do serwisu Sigmy w Polsce, masz również w moim poście... wystarczy zadzwonić - dużo szybciej niż pytać użytkowników na forum (tym, czy innym).
Dzięki serdeczne za namiary. Kurcze, żeby to nie była czasem ta sama firma, która nie potrafiła mi migawki w Minolcie kiedyś naprawić. No, ale może już się nauczyli ;-(
Sorki Tadeuszu- przeoczyłem link w Twoim poście. Jutro będę dzwonił. Jeszcze raz dzięki.