anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SIGMA 70-300 APO- problem z BF - serwis?

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

SIGMA 70-300 APO- problem z BF - serwis?

Witam. Zauważyłem , że moja Sigma j.w. nie ustawia dobrze ostrości na długim końcu. Używam sporadycznie , ale skoro posiadam, to lepiej, żeby działał ;-) Ostrość ustawiała się za fotografowanym obiektem, czyli chyba BF. Czy jest serwis Sigmy, czy mogę go wysłać do "naszego" serwisu Sony w celu ustawienia? Ile to może kosztować? Przeszukałem wątki, ale nie znalazłem podpowiedzi. Dzięki za info.

A700 KM A200 3600HSD SAL16-105 Tami 17-50/2,8
7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Skoro to obiektyw Sigmy, to CSI nic z nim nie zrobi.
Zastanawiam się, czy ten BF to zawsze był? Może po prostu zębatki padły? Spróbuj ręcznie pokręcić - chodzi lekko, płynnie, nic nie chrzęści?
Sigma ma oczywiście swój serwis, możesz tam zadzwonić. Jeśli obiektyw już po gwarancji, można spróbować poszukać jakiegoś lokalnego warsztatu.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Obiektyw kupiłem w zeszłym roku, co prawda z drugiej ręki, ale wygląd i działanie idealne- żadnych chrobotów, skrzypień, itp. Nawet go zbytnio nie "przestrzeliłem", wydawało mi się, że po prostu przy 300mm zaczyna "mydlić" obraz, ale właśnie ostatnio zrobiłem kilkanaście zdjęć i ostrość wypadała za obiektem. Teraz potestuję go jeszcze dokładniej, ale raczej to ww przypadłość. Ile może kosztować regulacja?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ile może kosztować regulacja?

Najlepiej, najpewniej w serwisie Sigmy o to pytać:

Foto-Service
ul. Fleszarowej-Muskat 3
81-589 Gdynia
czynne pon.-pt. w godz. 9-17

+48 58 629 45 22
+48 58 629 45 16

info@foto-service.pl

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Dzięki serdeczne za namiary. Kurcze, żeby to nie była czasem ta sama firma, która nie potrafiła mi migawki w Minolcie kiedyś naprawić. No, ale może już się nauczyli ;-(

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Bezpośredni link do serwisu Sigmy w Polsce, masz również w moim poście... wystarczy zadzwonić - dużo szybciej niż pytać użytkowników na forum (tym, czy innym).

fotoamator
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Dzięki serdeczne za namiary. Kurcze, żeby to nie była czasem ta sama firma, która nie potrafiła mi migawki w Minolcie kiedyś naprawić. No, ale może już się nauczyli ;-(

Rozmawiamy o serwisie Sigmy w Gdyni.
Minoltę naprawiała firma Adder - to zupełnie inny serwis.

fotoamator
profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Sorki Tadeuszu- przeoczyłem link w Twoim poście. Jutro będę dzwonił. Jeszcze raz dzięki.