Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pytanie czy ten konwerter Sony SAL-14TC zwiększa ogniskową tylko przy tych obiektywach -->70 - 200 mm F2.8G - SAL-70200G i 300 mm F2.8 - SAL-300F28G....
ponieważ na niektórych stronach nie ma żadnego wyszczególnienia... więc jak to jest?
oraz czy jest jakiś konwerter który będzie pasował do wszystkich obiektywów z mocowaniem sony ?
sorrki za takie banalne pytanie ale nie mam pojęcia...
Zaiste zastanawiające po co przymykać szkło ostre od pełnej dziury? Nie po to wydaje się grybe tysiące na 70-200/2.8 G SSM, żeby przymykać cały czas go do f/4....to lepiej kupić kilkukrotnie tańszą Minoltę 70-210/4.
Tamron jest w pełni używalny od f/2.8
Tamron jest w pełni używalny od f/2.8
more21 napisał(a):
chciałbym stosować taki tele do ładnego rysowania osób głównie w plenerze...
pewnie zasugeruje się opinią danielka i sprawdze ile faktycznie tego światła potrzebuje, jak mniej to wybiore Sigme 70-300 mm f/4-5.6 APO DG Macro i połowa kasy w kieszeni
dzięki wszystkim za rady:)
danielek napisał(a):
W plenerze przy ostrym słońcu ?
Lajam wiele masz zdjęć robionych w plenerze przy ostrym świetle z przysłoną F2,8?
danielek napisał(a):
Lajam wiele masz zdjęć robionych w plenerze przy ostrym świetle z przysłoną F2,8?
Jak jest ostre światło to ja wolę iść się opalać, a nie portrety robić...nic z tego nie będzie - model się marszczy bo go razi, cienie są przeokropne. Niemniej mając "zapas mocy" w postaci migawki 1/8000 na siłę da radę - tylko po co?